Çubuklular 'Aşure ve Birlik Günü'nde bir araya geldi

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:20
Çubuklular 'Aşure ve Birlik Günü'nde bir araya geldi






ANKARA (CİHAN)- Çubuk Belediyesi´nin katkıları ile Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) tarafından '5. Aşure ve Birlik Günü' düzenlendi.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi´nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kur'an okunmasıyla devam etti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ÇUDEF Genel Başkanı Recep Taş, etkinliğin yapılmasına her türlü desteği veren Belediye Başkanı Lokman Özden´e ve ekibine teşekkür ederek, bu tip etkinliklerle insanları bir araya getirmek ve ilçedeki kardeşlik duygularını daha çok pekiştirmek istediklerini söyledi.

Federasyon olarak amaçlarının, kardeşler arasında sevgi ve dostluk bağlarını geliştirmek, tarihten ders alarak ondan kin ve nefret yerine sevgi üretmek, insanı ve insani değerleri yüceltmek olduğunu vurgulayan Taş, Bizler, esenlikler şehri Çubuk ilçesinde, Allah´a ve Kur'an´a inanan, Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa´ya (sas) ümmet olan, Ehl-i Beyt sevgisiyle yüreklerini besleyen kişiler olarak, azami müştereklerimizin kazandırdığı kardeşlik hukukuyla birbirine bağlanmış bir büyük ailenin mensupları olmanın gururu ile buradayız.´´ dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de ilçenin küçük bir Türkiye mozaiği olduğunu ve herkesin kardeşçe birlik ve beraberlik içinde yaşadığını vurguladı. Özden, bazı güçler ve bozguncular tarafından yapılan oyunların Çubuk´ta yaşanmadığını ifade ederek, Kerbela´da yaşananlar Sivas´ta, Maraş´ta ve Çorum´da denendi ama tutmadı. Artık devlet de siyaset de Kerbela'da yaşanan olayları anlamaya çalışıyor. İlçe olarak da sivil toplum kuruluşlarımız Kerbela'dan ders çıkartmaya çalışıyor. Elhamdülillah ilçemizde 12 Eylül'den önce yaşananlar hiçbir zaman yaşanmadı ve yaşanmayacak. Biz bir vücut gibiyiz. Birbirimizin acı ve tatlı günlerinde birlikte olduk. Birlikte yandık, birlikte güldük, birlikte ağladık. ÇUDEF Başkanımız Recep Taş Bey de bu kardeşliği daha çok güçlendirmek amacıyla ilçedeki tüm dernekleri bir araya getirerek, bu hayırlı oluşumu hayata geçirdi. Kendilerine ve ekibine buradan çok teşekkür ediyoruz, biz de her zaman kendilerine her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.´´ diye konuştu. Başkan Özden, Muharrem ayının ve Aşure gününün gelenekte, inançta, tarihteki yerinin ne kadar önemli olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. İlyas Üzüm, 'Ehlibeyt Sevgisi, Hz. Hüseyin ve Kerbela´yı Anlamak' konulu konferans verirken, Halk Eğitim Merkezi'nin önünde kurulan stantlarda yaklaşık 2 bin 500 kişiye aşure dağıtımı yapıldı. Programın sonunda; Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Memur Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay tarafından Başkan Özden´e, konuşmacı Doç. Dr. İlyas Üzüm´e ve ÇUDEF Başkanı Recep Taş´a plaket verildi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.