Cumhurbaşkanı Adayı İnce Yalova'da seçim çalışmasına başladı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ilk mitingini Yalova'da yaptı. 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağını söyleyen İnce, "O sarayında asla oturmayacağım" dedi.

05 Mayıs 2018 Cumartesi 20:20
Cumhurbaşkanı Adayı İnce Yalova'da seçim çalışmasına başladı






Cumhurbaşkanı Adayı İnce Yalova'da seçim çalışmasına başladı

Yalova'daki köyünü ziyaret eden CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, eşi Ülkü İnce'yi basın mensuplarına "35 yıllık Ülkücüyüm" diye tanıttı. Babasının mezarını ziyaret eden İnce, dua okuduktan sonra "Baba bugünü görmeni isterdim" dedi. İlk mitingini de Yalova'da yapan İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Seni indirirsek dolar iner, euro iner, enflasyon, benzin, mazot, gübre fiyatı iner. Bunlar inecekse indirelim seni ne olacak" diye seslendi. İnce, "Beni üzen bir şey oldu. Bahçeli, benim için ‘MHP'ye husumet besliyor' diyor. Ona cevabı Yalovalı ülkücüler verir" sözleriyle MHP liderine yanıt verdi


CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ilk mitingini Yalova'da yaptı. 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağını söyleyen İnce, "O sarayında asla oturmayacağım. Bu ülkenin en yüksek puanı almış akıllı çocuklarına üniversite yapacağız. Ben de Çankaya Köşkü'nde oturacağım" dedi.

Muharrem İnce, öğle saatlerinde doğduğu köy olan Elmalık'taki ziyaretlerinin ardından ilk mitingini Yalova'da yaptı. 14.30'da Yalova Meydanı'nı dolduran binlerce kişiye seslenen İnce, özetle şunları söyledi:

"UMUTLARINIZI YEŞERTİN"

"11 yaşındayken teyzem ‘Büyünce ne olacaksın?' dedi. Ben de ‘Başbakan olacağım' dedim. O zamanlar cumhurbaşkanlığı sembolikti, böyle olacağını bilseydim ‘cumhurbaşkanı' derdim. Akşam köye geldiğimde eşim ‘Nasıl hissediyorsun kendini, heyecanlı mısın?' dedi, ‘biraz' dedim. ‘Korkuyor musun?' dedi, ‘Hayır, kazanacağıma inanıyorum' dedim. 80 milyonun yükü omuzlarımda. Umutlarınızı yeniden yeşerttin, tazeleyin, başaracağız. Gariban tapu müdürünün oğlu Kemal Kılıçdaroğlu görevini yaptı. Şimdi görev sırası rahmetli kamyoncu Şerif'in oğlu bende. Hep beraber bunu başaracağız"

"80 MİLYONUN CUMHURBAŞKANI"

"Ben 80 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Aleviler; benim cumhurbaşkanlığımda haksızlığa uğramayacaksınız. Bir memleket adaletle yönetilir. Bu ülkede kardeşliği, barışı kurmak istiyorsak, kendin için istediğini başkası için de isteyeceksin. Önce içeride birlik, Sünni ile Alevi'yi, Türk ile Kürdü kol kola getireceğiz. Aynen Çanakkale'de olduğu gibi. Trump'la, Putin'e sonra geleceğiz."

"BAHÇELİ İTİRAZIM SANADIR"

"Dün beni üzen bir şey oldu. Bahçeli, benim için ‘MHP'ye husumet besliyor' diyor. Ona cevabı Yalovalı ülkücüler verir. Biz ikinci Yalova seçimlerini ülkücülerin desteğiyle aldık. Benim MHP'ye, ülkücülere karşı husumetim yoktur. Bize oy verdiler, görüşmeleri de ben yaptım. Sayın Bahçeli, şehitlere kelle diyen birine partiyi yaslıyorsunuz. İtirazım sanadır."

"O SARAYDA OTURMAYACAĞIM"

"15 yaşından beri CHP'ye sevdalı birisi olarak dün rozetimi çıkardım, genel başkana teslim ettim. Allah'ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda 80 milyonu kucaklamak için çıkardım. Partinin cumhurbaşkanı olmaz. Beni seçtiğinizde en kısa sürede parlamenter sisteme döneceğiz. O sarayda asla oturmayacağım. Orası için iyi bir emlakçı arıyordum, satacaktım ama milletvekilleri karşı çıktı, sonunda kararı verdik. Bu ülkenin en yüksek puanı almış akıllı çocuklarına üniversite yapacağız. Ben de Atatürk'ün oturduğu Çankaya Köşkü'nde oturacağım"

"SENİNLE DERDİMİZ YOK"

"Erdoğan ile yarım da olsa hemşehriyiz. Ana tarafından Rizeli bir ailenin çocuğuyum. Hemşehrim ‘tek dertleri beni indirmek' diyor. Bizim derdimiz memleket. Seninle derdimiz yok. Seni indirirsek dolar iner, euro iner, enflasyon, benzin, mazot, gübre fiyatı iner. Bunlar inecekse indirelim seni ne olacak. Dünyada kavga etmediğin kimse kalmamış. Ben gideyim Trump'ın, Putin'in karşısına. ‘Sen yapabilir misin, sana güvenebilir miyiz?' diyorlar. Ben ondan 5 ay daha fazla kıdemliyim. Gizli oturumlara katıldım, grup başkanvekili oldum, benim diplomam var daha ne olsun.

"MAL VARLIĞIMI AÇIKLAYACAĞIM"

"Ben sizin çocuklarınıza fizik anlattım bu şehirde, şimdi onlara iş bulmak için yetki istiyorum. Bu çocukların zekalarına, mizahlarına güveniyorum. Benim derdim bu milletin yüzünü güldürmek, refahını yükseltmek. FETÖ, DEAŞ fark etmez; teröre karşı en kararlı şekilde mücadele edeceğiz. Yolsuzluklarla mücadele edeceğiz. Pazartesi günü mal varlığımı açıklayacağım. Rahmetli babamdan kalan miras var sadece, yanlış anlamayın. Yetimin hakkını çaldırmayacağız. 2018 bitmeden Taşköprü'deki askeri alanı sivil alan yapacağız. Uçağımız olacak. Yalova'ya tıp fakültesi olacak. Bunu başaracağız"


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.