Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü Zeugma ile Gaziantep kazandı

29 Kasım 2012 Perşembe 21:02
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü Zeugma ile Gaziantep kazandı






GAZİANTEP (CİHAN)- Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne, 2012 yılında, Arkeoloji alanında Gaziantep Zeugma Antik Kenti ve Müzesi layık görüldü. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Ankara'da düzenlenen törenle ödülünü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden aldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 2008 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanarak, 2010 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devri gerçekleştirilen Zeugma Mozaik Müzesi'nde, Gaziantep'in tarihi zenginliklerini sergilediklerini, bu ödülün kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Zeugma Mozaik Müzesi hakkında bilgi veren Güzelbey, şunları kaydetti:

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'nde sergilenen mozaikler Roma döneminin zenginliğini ve ihtişamını sergileyen bir açık hava müzesi konumunda. Yaklaşık 7 bin metrekare sergi alanı bulunan Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi dünyanın en önemli müzeleri arasında. Burada, Zeugma Antik Kenti'nin Fırat Nehri üzerinde kurulan Birecik Barajı'nın suları altında kalan kısmından kurtarılan mozaikleri sergiliyoruz. Zeugma Mozaik Müzesi'nde dünyaca ünlü Çingene Kızı mozaiği ile birlikte, Roma ve Geç Antik Dönem'e ait 2 bin 248 metrekare mozaik, 140 metrekare fresk, 4 Roma Dönemi çeşmesi, 20 sütun, 4 kireç taşından yapılmış heykel, bronz Mars heykeli, mezar stelleri, lahitler ve mimari parçalar bulunuyor.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.