Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy pusulası nasıl olacak?

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy pusulası nasıl olacağını belirledi.

05 Temmuz 2014 Cumartesi 08:23
Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy pusulası nasıl olacak?






Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy pusulası nasıl olacak?
üksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılacak birleşik oy pusulalarında, adaylara ait bilgilerin yer alacağı alanın genişliğinin 5,5, aday sütunları arasında 0,75 santimetre ve iki çizgi ile belirlenmiş bir aralık bırakılarak bastırılmasına karar verdi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılacak birleşik oy pusulasına ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararda, TBMM Başkanlığı Kanunlar ve Kararlar Başkanlığının yazısı ile İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve 110 milletvekili ile Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli ve 51 milletvekilinin Prof. Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'nu, Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ve 306 milletvekilinin İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan'ı, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Bingöl Milletvekili İdris Baluken ve 28 milletvekilinin Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş'ı Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunun ve eklerinin Kurula gönderildiği belirtildi. Cumhurbaşkanı adaylığı için 3 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar başka bir başvurunun yapılmadığının belirtildiği kararda, Seçim Takvimi gereğince, Cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulalarının basımına 15 Temmuz 2014 tarihinde başlanacağı ifade edildi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.