Darbe girişimi, Ünlü reklamcı Erol Olçak asker kurşunu ile can verdi

Askeri Darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nden açılan ateş sırasında ünlü reklamcı Erol Olçak ve oğlu hayatını kaybetti. Bu arada İstanbul Anadolu yakasında silah seslerin halen devam ediyor

16 Temmuz 2016 Cumartesi 03:13
Darbe girişimi, Ünlü reklamcı Erol Olçak asker kurşunu ile can verdi







Darbe girişimi, Ünlü reklamcı Erol Olçak asker kurşunu ile can verdi


Bir grup askerin darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü üzerinde açılan ateş sırasında ünlü Reklamcı Erol Olçak ile 16 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti. Bu arada Vatan Caddesi'nde üç tank etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan askerler buradan Adliye'ye götürüldü. Halen 50 askerin gözaltında olduğu bildiniliyor.

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde askerlerle polis arasında çatışma çıktı.

Bu arada darbeyi planlayan 104 askeri personel olduğu geçti. Polis kayıtlarına giren 104 askeri personelin kim olduğu henüz bilinmiyor. 5. Kolordu Zırhlı Birlikler Komutanı 'Darbeye karşı olduğunu' duyurdu.


CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINA SALDIRI

CUMHURBAŞKANLIĞI Sarayı etrafında hareketli anlar yaşandı. Vatandaş kameralarına yansıyan görüntülerde, Saray etrafında tur atan bir helikoptere yerden makineli tüfek ile ateş açıldığı görüldü. Görüntülerde, çevredeki vatandaşların panikle etrafa kaçıştığı yer aldı.


GÖZALTINA ALINAN ASKERLER ADLİYEDE


Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı; "1 üstteğmen, 1 astsubay,7 asker gözaltında adliyeye getirildi. 3 tank muhafaza altına alındı"


F-16’LARDAN SES HIZINI GEÇTİĞİNDEN PATLAMA SESİ GELİYOR

Ankara ve İstanbul’da uçan F-16’lar, ses hızını geçmesiyle sonik boom yani sonik patlamalar geliyor. Bu sesler halk tarafından ‘bomba atıldı’ olarak yorumlanıyor.


ÇOBANÇEŞME'DE YÜRÜYENLERLE ASKER ARASINDA GERGİNLİK

Atatürk Havalimanı'na gidenlerle Basın Ekspres yolu üzerinde Çobançeşme Mevkii'nde bekleyen ve geçiş yapan tanklardaki askerler arasında gerginlik yaşandı.
Önüne geçerek tankları durduranlar arasından bazı kişiler, tankların üzerine çıkmaya çalışması üzerine askerler havaya ateş açtı. Bunun üzerine geri adım atmayan grup durdurabildikleri tankların üzerine çıktılar. Tankların üzerinde Türk bayrakları açıldı.
Bu sırada bazı kişiler ise tankların üzerindeki askerleri darp etti, bir asker ise bir asker ise tanktan aşağıya atıldı. Yere düşen asker darp edilmeye çalışıldı. Bu sırada bazı kişiler ise sakinliklerini koruyarak koruma çemberi oluşturdu ve askeri oradan çıkardı.

TRT SPİKERİ: KOLLARIMIZ ARKADAN BAĞLANDI TEHDİT EDİLDİK BİLDİRİ METNİNİ

TSK içerisindeki bir grup askerin darbe girişimi sırasında TRT'de darbe bildirisini okuyan spiker Tijen Karaş, "Saatler boyunca rehin tutulduk. Kollarımız arkadan bağlandı, tehdit edildik. Her hareketimiz izlendi. Stüdyoda o bildiri metni için, silahlı kişiler tarafından zorlandım" dedi.
Darbeci askerlerin TRT'yi işgali sonrası darbe bildirisini okuyan spiker Tijen Karaş, yaşadıklarını anlattı. Metni silah zoruyla okuduğunu belirten Karaş, "3 -4 saat kadar önce burada kabus dolu saatler yaşadık. Meslek hayatımın en zor yayınını yaptım. Silahlı kişiler tarafından stüdyomuzda, haber merkezimizde alıkonulduk. Saatler boyunca rehin tutulduk. Kollarımız arkadan bağlandı. Tehdit edildik. Her hareketimiz izlendi. Stüdyoda o bildiri metnini, silahlı kişiler tarafından zorlandım. TSK adına bu eylemi gerçekleştirdiklerini, bize zarar vermeyeceklerini, milletin iyiliği için bunu yaptıklarını ifade eden bir grup tarafından alıkonulduk saatler önce evvel. Ellerimiz arkadan bağlandı. Silahları ile bizi tehdit ettiler. O şartlar altında okuduk. Çok şükür başımıza bir şey gelmedi. O dakikaları bir daha hatırlamak istemiyoruz" diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Darbe GirişimiErol Olçak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.