Darbeci subaylar 1 ay önce boşanmış

15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ üyesi darbeci askerlerin, darbenin başarısız olması durumu için eşlerin zarar görmemesi için "boşanma fetvası" verildiği, doların yükselebileceği için de yüklü miktarda döviz aldıkları iddia edildi.

22 Temmuz 2016 Cuma 14:50
Darbeci subaylar 1 ay önce boşanmış






Darbeci subaylar 1 ay önce boşanmış


Türkiye'nin üzerine kabus gibi çöken 15 Temmuz Müritler Darbesi girişimi öncesi, çok sayıda FETÖ'cü subayın eşlerini boşadığı ortaya çıktı. Darbe girişiminin başarısız olması durumunda eşlerinin ve çocuklarının mağdur olmaması için önlem aldığı ortaya çıkan darbecilerin bol miktarda dolar alarak Genelkurmay'ın özel bir odasında koruma altına aldığı belirlendi.


Darbenin başarısız olma ihtimali ve eşlerin zarar görmemesi için darbeden önce ‘boşanma fetvası’ verilmiş. Çok sayıda askerin darbeden bir ay önce boşandığı iddia edildi


15 Temmuz darbe girişiminin ardından birbirinden çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. NTV’den Gökhan Gerçek’in verdiği bilgiye göre darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından Genelkurmay karargahında yüklü miktarda döviz ele geçirildi.

Darbeci subayların, darbenin ardından dövizin artacağını ön görerek tüm hesaplarını boşaltıp dövize çevirdiği iddia ediliyor. Genelkurmay karargahında ayrıca darbe sonrasında çalışılacak subaylara ilişkin liste ele geçirildi. TSK'da görev yapan subaylarla ilgili 'güvenilir, güvenilmez' diye notlar alınmış. Güvenilir listesine konan askerlerle ilgili notlar bulundu. Listede darbeden haberi olmayan subayların yanında güvenilir-güvenilmez şeklinde notlar düşüldüğü belirtildi.

'BOŞANMA FETVASI' ÇIKARILMIŞ

Bu arada darbenin başarısız olma ihtimali ve eşlerin zarar görmemesi için darbeden önce ‘boşanma fetvası’ verilmiş. Çok sayıda askerin darbeden bir ay önce boşandığı iddia ediliyor.

GÖRÜNTÜLER İMHA EDİLMİŞ

Genelkurmay'a baskın anı ve içeride yaşananlara ilişkin görüntülerin de darbeciler tarafından imha edildiği belirtiliyor. Harddisklerin üzerinden defalarca tanklarla geçildiği öğrenildi. Hasar görmüş hardiskler kurtarılmaya çalışılıyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.