Davutoğlu: İsrail artık yeni gerçeği kabul etmeli

30 Kasım 2012 Cuma 18:14
Davutoğlu: İsrail artık yeni gerçeği kabul etmeli






İSTANBUL (CİHAN)- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurulu´nda Filistin ile ilgili alınan kararın tarihi bir karar olduğunu söyledi. Davutoğlu, İsrail artık bu yeni gerçeği kabul etmeli. dedi.

Newyork'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Toplantısı'ndan dönen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, BM Genel Kurulu´nda Filistin ile ilgili alınan kararın tarihi bir karar olduğunu söyledi. İsrail'in karar sonrası yaptığı açıklamaları değerlendiren Davutoğlu, 28 Kasım ile 30 Kasım artık aynı görülemeyeceğini aktardı. Davutoğlu, İsrailli yetkililerin soğuk kanlı bir şekilde düşünüp, Bu 138 ülkenin neden bizim karşımızda net olarak tutum aldı? 41 ülke neden bize destek vermedi de çekimser kaldı? sorusunu sorması gerektiğini söyledi.

Karar sonrası Filistin halkına yönelik baskılara son verilmesini beklediklerini ifade eden Davutoğlu, Filistin halkı bu kez devlet olarak muhatap alınır ve inşallah 1967 sınırları içinde özgür Kudus´ün başkent olduğu Filistin devleti fiilen de alandaki egemenliği itibariyle doğar. dedi. (Sürecek)
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.