DBP çağrısı, Diyarbakır'ı karıştırdı; Gösteriler sürüyor

PKK'nın iç savaş çıkarmak için kaşıdığı Diyarbakır sokakları yeni çatışmalara sahne oluyor. DBP'nin çağrısı üzerine sokaklara dökülen göstericiler polise saldırdı

24 Aralık 2015 Perşembe 00:23
DBP çağrısı, Diyarbakır'ı karıştırdı; Gösteriler sürüyor






DBP çağrısı, Diyarbakır'ı karıştırdı; Gösteriler sürüyor

Terör örgütü PKK'nın yerel yönetimlerdeki siyasi kanadı DBP’nin çağrısı üzerine Diyarbakır'da başlayan gösteriler gece yarısı olmasına rağmen halen devam ediyor. Diyarbakır Sur için ‘Acil’ olarak eylem çağrısı üzerine Diyarbakır’ın bir çok yerinde sokak eylemleri başladı.

Diyarbakır Son dakika, Diyarbakın'da son durum,

Huzurevleri, Bayramoğlu, Bağlar, Şehitlik ve bir çok yerde sokaklar karıştı. Sokaklarda ateş yakarak polis araçlarına saldıran göstericilerle olan çatışma devam ediyor. Bu akşam saat 22.00 sıralarında da Şehitlik semtinde park halindeki polis aracına el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırıda olay yerindeki iki işyeri hasar gördü.
DBP’nin Sur için ‘Acil’ olarak eylem çağrısı üzerine Diyarbakır’ın bir çok yerinde sokak eylemleri başladı. Huzurevleri, Bayramoğlu, Bağlar, Şehitlik ve bir çok yerde sokaklar karıştı. Sokaklarda ateş yakarak polis araçlarına saldıran göstericilerle olan çatışma devam ediyor. Bu akşam saat 22.00 sıralarında da Şehitlik semtinde park halindeki polis aracına el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırıda olay yerindeki iki işyeri hasar gördü.
u akşam saatlerinde DBP’nin ‘Acil’ eylem çağrısıyla sokaklar karıştı. Diyarbakır’ın bir çok semtinde sokaklar savaş alanına döndü.

DBP yaptığı açıklamada ‘Sur’da bu akşam katliam olabilir’ diyerek Diyarbakırlılara sokağa çıkma çağrısı yaptı. Çağrı üzerine başta Huzurevleri, Bağlar ve Şehitlik olmak üzere bir çok yerde sokak eylemleri başladı.

Zaman zaman silahların da kullanıldığı gösteriler saat 23:20 itibariyle devam ediyor.

POLİS ARACINA EL YAPIMI BOMBA

Alınan bilgiye göre, Şehitlik Mahallesi Yaradanakul Caddesi üzerinde, Valiliğe bağlı Gençlik Destek Merkezi önünde güvenlik amacıyla bekleyen zırhlı polis aracına, teröristlerce el yapımı patlayıcı ile saldırı gerçekleştirildi.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine teröristler ara sokaklara kaçtı. Zırhlı aracın isabet almadığı saldırıda, patlamanın etkisiyle bazı iş yerlerinde hasar oluştu.
Son Güncelleme: 24.12.2015 00:25
Anahtar Kelimeler:
Diyarbakır Son Dakika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.