Defineci magandalar, Saltuk Baba Türbesi'ne saldırdı

Ellerinde dedektörler, kazma ve küreklerle, kulaktan dolma uydurulmuş şehir efsanelerini gerçek sanan defineciler, Türk İslam mezarlarına saldırmaya başladı.

27 Nisan 2019 Cumartesi 09:10
Defineci magandalar, Saltuk Baba Türbesi'ne saldırdı







Defineci magandalar, Saltuk Baba Türbesi'ne saldırdı

Defineciler, kulaktan dolma yalan bilgilerle artık Türk İslam mezarlarını hedef almaya başladı. Bursa'nın İznik ilçesinde gözü dönmüş defineciler, 600 yıllık tarihi Sarı Saltuk Türbesi'nde kaçak kazı yaptı. Beton zemini kırarak 1 metre derinliğinde çukur kazan definecilerin yakalanması için çalışma başlatıldı

Bursa'nın İznik ilçesinde, dün akşam saatlerinde defineciler, 600 yıllık tarihi Sarı Saltuk Türbesi'nde kaçak kazı yaptı. Türbeye kaçak kazı yapmak için giren kimliği belirsiz kişiler, beton zemini kırarak  1 metre derinliğinde çukur kazdı. Türbeden gelen sesler üzerine çevredekileri ihbarıyla olay yerine gelen polis ekipleri, beton zeminin kırılarak 1 metrelik çukur kazıldığını belirledi.

ARKEOLOGLAR İNCELEMEDE BULUNDU

Edinilen bilgilere göre ekipler, olay yerinde delil ararken, Müze Müdürlüğü'nden gelen sanat tarihçisi ve arkeologdan oluşan bir ekip de kazı bölgesinde inceleme yaptı. Polis, kaçak kazı yapan definecileri yakalamak için çalışma başlattı.

BALKANLARA İSLAM'I TAŞIYAN İSİM

13'üncü yüzyılın sonlarında yaşayan Sarı Saltuk (Saltık),Balkanların Osmanlılar tarafından fethedilmesinden önce Balkan ülkelerinde yaşadı ve o bölgedeki insanlara İslâm'ı tebliğ eden bir derviş olarak tarihe geçti. Hacı Bektaş-ı Veli'nin talebelerinden olan Sarı Saltuk'un asıl mezarının ise Romanya'nın Dobruca bölgesindeki Babadağ kasabasında olduğu iddia edilmektedir. Sarı Saltuk'un, "Saltuk-Name" isimli önemli bir eseri de vardır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.