Delillere rağmen, TFF süreci baltalıyor

13 Temmuz 2011 Çarşamba 10:29
Delillere rağmen, TFF süreci baltalıyor






TRABZON (CİHAN)- Trabzonspor Kulübü eski asbaşkanlarından İbrahim Hacıosmanoğlu, futbolda şike soruşturmasını, Türk futbolunu çıkar şebekelerinin elinden kurtarma operasyonu olarak gördüğünü söyledi.

Hacıosmanoğlu, şike soruşturmasına ilişkin CİHAN'a yaptığı değerlendirmede, önemli açıklamalarda bulundu. Operasyonları temiz futbol ve toplum için önemli bir adım olarak gördüğünü belirten Hacıosmanoğlu, Ben sporun içinde bulunduğum dönemlerde ve görevimden ayrıldıktan sonra bunları hep dile getiren birisiyim. Bazen bu konuşmalarımdan dolayı eleştiri de aldım. Bunu ben çıkıp medyada söylüyordum. Ama özel sohbetlerde, kameranın olmadığı yerlerde benim söylediklerimi herkes konuşuyordu. Şahsi çıkarlar için kimse bunu vatandaşın huzurunda konuşmuyordu. Bugün bütün çıplaklığı ile adli makamların delilleri ile oraya koyduğu bir durumla karşı karşıyayız. Çok müthiş bir operasyon yapılmış. Savcılara, emniyet teşkilatına temiz futbol için yapmış oldukları bu büyük hizmetlerden dolayı Türk spor kamuoyu adına teşekkür ediyorum. dedi.

TFF SÜRECİ BALTALIYOR

Hacıosmanoğlu, yürütülen soruşturmada ortaya çıkan delillere rağmen futbolu yönetenlerin bu süreci baltalamaya çalıştıklarına şahit olduğunu, buna da üzüldüğünü ifade etti. Soruşturmayı 'Türk futbolunu çıkar şebekelerinin elinden kurtarma operasyonu' olarak tanımlayan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti: Keşke bu 1950'li yıllara kadar da geriye dönük işlenebilse. Çünkü Trabzonspor'un elinden çalınan bu senekinin haricindeki üç şampiyonluğu da geri alma şansımız olur. Ama gelinen noktada yapılan Türk futbolunun temizlenmesi adına, gelecek nesillere örnek olması adına çok güzel bir hamledir. Ama bunu sulandırmaya, bunu farklılaştırmaya, bunu zaman içerisine yayıp da şiddetini hafifletmeye çalışan insanların Türk futboluna ihanet ettiğini bilmeleri gerekiyor.Hacıosmanoğlu, soruşturmanın yıllardır Türk sporunu kemiren, kendi çıkarları uğruna kullanan ve şampiyonlukları güçlerini, parayı, ilişkilerini kullanarak çalan insanların önünü kestiğini dile getirdi.

ŞEKİP MOSTUROĞLU BANA 10 BİN TL'LİK DAVA AÇMIŞTI


Hacıosmanoğlu, sezon bittiğinde yaptığı açıklamada 'bu insanlar futbolcu satın alıyor, hakem satın alıyor, futbolu yönetenleri satın alıyor, kulüp, kulüp başkanı satın alıyor ve şampiyon oluyorlar' dediğini hatırlattı. Bu açıklamalarından dolayı soruşturma kapsamında tutuklanan ve şuanda Metris Cezaevi'nde yatan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun kendisi hakkında 10 bin liralık tazminat davası açtığını kaydeden Hacıosmanoğlu, Mosturoğlu'nun tutuklandığı gün bu davanın tebligatının eline ulaştığını anlattı. Daha mahkemeye çıkmadan devletin bağımsız yargısının haklılığını ortaya koyduğunu ve şike iddiası ile Mosturoğlu'nun tutuklandığına değinen Hacıosmanoğlu, kendisinin de karşı dava açma hakkını saklı tuttuğunu dile getirdi. Hacıosmanoğlu, o davadan kazanacağı tazminatı da şehit ailelerine bağışlayacağı bilgisini verdi.
ŞAİBESİZ TEK ŞAMPİYON TAKIM TRABZONSPOR'DUR
Bu operasyonların geriye dönük de yapılması gerektiğini savunan Haccıosmanoğlu, Çünkü kimse temiz değil. Bu ülkede şaibeli şampiyonluk kazanmayan tek takım Trabzonspor'dur. Onun haricinde şampiyon olan takımların nasıl şampiyon olduğunu kamuoyu çok iyi biliyor. '' diyerek şu ifadeleri kullandı:''Bursaspor güzide bir kulübümüz. Bursaspor şampiyon olurken bu operasyonda gözaltına alınan eski federasyon yöneticisi Levent Kızıl'ın hakemlerle nasıl oynadığını bir incelesinler. Bu ülkede kimse temiz değil. Medyayı suçlayarak, yargısız infaz yapıyorlar diyerek, devletin savcılarını, emniyet mensuplarını suçlayarak bu ülkede temiz futbolu devam ettiremezsiniz.
TFF BAŞKANI TARAFSIZLIĞINI KAYBETTİ
Hacıosmanoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı üyelerinin Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi ile gerçekleştirdiği toplantının ardından yapılan açıklamaları da doğru bulmadığının altını çizdi.Federasyon başkanı ve yöneticileri Türk futboluna hizmet etmek istiyorlarsa o göreve geldikten sonra üzerlerindeki gömlekleri çıkartmaları gerektiğini kaydeden Hacıosmanoğlu, Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın göreve geldiği günden beri yapmış olduğu açıklamalar ve hareketlerle tarafsız olamayacağını gösterdiğini iddia etti.Aydınlar'ın, şike soruşturmasıyla ilgili savcı ve emniyette yaptığı görüşmelerin ardından aldığı bilgileri Fenerbahçe Kulübü yöneticileriyle toplantı yaparak paylaştığını ileri süren Hacıosmanoğlu, bunun çok büyük bir hata olduğunu savundu.
 Aydınlar'ın Aziz Yıldırım'ı hastanede ziyaret ettiğini de hatırlatan Hacıosmanoğlu, bu tür davranışların tarafsızlığını zedeleyeceği uyarısında bulundu.
TFF yönetiminin Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri ile bir araya gelmesini de 'onları bir şekilde ikna etme' amacı taşıdığını iddia eden Hacıosmanoğlu, Burada bir suç var, Türk futbolunu karalayan, yaralayan bir şebeke var, yıllardan beri yaptıkları iş bunlar. Ve bütün çıplaklığı ile ortaya çıkmış bu işler.
 Sizin daha kulüp başkanları ile konuşmanızın bir manası yok, kendi kurullarınız ile karar vermeniz gerekiyor. Ama işi nasıl sulandırırızın hesabını yaparak önce Kulüpler Birliği ile toplanıyorlar. Bu savcıların, emniyet teşkilatının temiz futbol adına yapmış olduğu bu operasyonu lekeleyici bir harekettir. diye konuştu.

TALİHSİZ BİR BİLDİRİ

Kulüpler Birliği Vakfı üyelerinin daha tarafsız bir irade ortaya koymaları gerektiği söyleyen Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu: Temiz futbol isteği ile kirliliğe bulaşmış olan bütün kulüp ve yöneticilerin Türk futbolunun dışına atılması gerektiği noktasında bir bildiri yayınlamaları gerekirken talihsiz bir açıklama yapıyorlar. Ne acıdır ki bugüne kadar Aziz Yıldırım'la ilgili bir sürü şikayetini ortaya koyan İlhan Cavcav'a bu açıklamayı yaptırıyorlar. Ve bugüne kadar hep Fenerbahçe'yi destekliyor diye eleştirdikleri medyayı, bugün Fenerbahçe'ye yargısız infaz yapmakla suçluyorlar. Hırsızın hiçbir suçu yok, hırsızı kamuoyuna lanse eden insanları, bu ülkenin savcılarını, bu ülkenin polisinin emek harcayarak yapmış olduğu operasyonu basite çıkartmak için Kulüpler Birliği'ni kullanıyorlar. Buradan şu ortaya çıkıyor; savcı ve emniyet teşkilatına diyorlar ki, 'siz Türk futbolunu temizlemeyin, biz pislik içerisinde çok daha güzel rant elde ediyoruz'. Bunu 18 kulübün başkanı da o deklarasyona imza atarak söylüyor.
Bu çok talihsiz bir beyan. Bunu Türk futbolunun bu operasyondan sonra gelecek olan aydınlık günlerine karanlık bir leke olarak görüyorum. TFF Başkanı Aydınlar'ın soruşturma ilişkin yaptığı son açıklamanın da 'Fenerbahçe'yi kurtarma' planı olduğunu iddia eden Hacıosmanoğlu, TFF'nin açıklamasının detaylarına bakıldığında, Fenerbahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile 'tıpa tıp aynı' olduğunu savundu. Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu: Demek ki bunları kendi aralarında konuşmuşlar; 'Kulüpler Birliğini toplayalım, onlara deklarasyon yayınlatalım, ondan sonra da Fenerbahçe'yi nasıl kurtarırızın operasyonunu biz de deklere edelim' Fenerbahçe davanın sonucunun beklenmesini istiyor.

TFF Başkanı daha önce yaptığı açıklamanın aksine iddianameyi bekleyeceğini söylüyor. Yani işi uzun bir zamana yaymayı hedefliyorlar. Federasyon başkanı burada federasyon başkanı gibi değil de, Fenerbahçe Kulübü başkanı gibi hareket ediyor.

TFF Başkanı tarafsız olmak, tarafız kararlar almak zorundadır. Bu belirsizlik içerisinde liglerin başlamasının da doğru olmadığını ileri süren Hacıosmanoğlu, şu soruyu yöneltti: Şimdi siz ligi devam ettiriyorsunuz. Yarın sezon ortasına geldik, savcı iddianameyi hazırladı, hakim de kabul etti, ki bu yüzde yüz olacak, siz geriye nasıl döneceksiniz?

KULÜPLERİN HİÇ BİR SUÇU YOK

'Bu ülkede hakikaten temiz futbol istiyorsak, kirli ilişkiler içerisinde olan, bu kirli futboldan nemalanan insanların geride kalan unsurlarının da temizlenmesi lazım' diyen Hacıosmanoğlu, Türk spor kamuoyuna şu çağrıyı yapıyorum; bu güzide kulüplerimizin hiç birinin kabahati yoktur. Fenerbahçe kulübünün de kabahati yoktur. Ve bu işe adı karışan diğer kulüplerin de kabahati yok. O şehirlerin, taraftarlarının, camialarının da kabahati yoktur. Onlar bundan sonra iyi inceleyip, iyi irdeleyip kendi haysiyetlerini, namuslarını, şereflerini, kendi şahsi çıkarlarını kulübün menfaatlerinin önüne geçirmeyecek yöneticileri seçip oraya gönderecekler. Ondan sonra Türk futbolunda temiz bir hamle yaparız. Şu andaki mevcut bu sistemin başkanlarıyla, yöneticileriyle temiz futbolu yarınlara taşıyamayız. Çünkü bu insanlardın amacı bu güzide kulüplerimizi kullanıp kendilerine rant elde etmektir. Bugün Fenerbahçe taraftarın verdiği maddi ve manevi desteğe baktığınız zaman Türkiye'de öncü kulüptür. Ama onu yöneten başkanlara, yöneticilere baktığınız zaman Fenerbahçe kulübünün ismini kullanarak milyarlarca dolarlık ihaleleri alıp ceplerini dolduran insanlarla doludur. Böyle bir ganimeti kimse bırakmak ister mi? Ben inanıyorum ki, Fenerbahçe'nin 17 şampiyonluğu var, bir şampiyonluğu gitse de önemli değil. Fenerbahçe'nin sağduyulu taraftarları da bu işlerden rahatsızdır. ifadelerini kullandı.Hacıosmanoğlu, TFF'nin de ivedilikle savcı ile iletişime geçip, kendi kanaati ile karar vereceği kadar delillere hakimiyet kurup, kararını vermesi gerektiğini, aksi taktirde Türk futbolunu çok daha büyük bir kaos beklediğini vurguladı.

FEDERASYON BAŞKANI SUÇ İŞLEMİŞTİR, ADLİ MERCİLERE GİDECEĞİM

Federasyon başkanının şuanda görevini yapmadığını iddia eden Hacıosmanoğlu, önümüzdeki günlerde adli mercilere suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Avukatlarına bu konuda bir çalışma yaptırdığını anlatan Hacıosmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti:Federasyonun kendi içtihatları hakkında maddeler vardır. O maddelerde nasıl görev yapması gerektiği yazılıdır. Kendi şahsi görüşüne göre karar veremez. TFF, UEFA ve FIFA'nın içtihatlarına göre karar verir. Onlar da madde madde yazıyordur. Federasyon başkanı suç işlemiştir. Almış olduğu bu kararla ona verilen görevi kötüye kullanmıştır. Ben konuyu avukatlara incelettiriyorum, madde madde dilekçe yazıp önce savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Aynı dilekçeyi ayrıca hem UEFA'ya hem FIFA'ya da göndereceğim.

SUÇU OLAN CEZASINI ÇEKMELİ

Trabzonspor yönetimi de dahil suç işleyen kim varsa cezasını çekmesi gerektiğine vurgu yapan Hacıosmanoğlu, Türkiye'de hiç kimse keyfi hareket edip Türk futbolunu böylesine zan altında bırakamaz. Burada suçlu kimse, kim çıkar peşinde koştuysa, buna Trabzonspor da dahildir, kimin ne suçu varsa cezasını çekmek zorundadır. diye konuştu.Trabzonspor'un elinden 4 defa şampiyonluğun çalındığını savunan Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Trabzonspor 1995 - 96 sezonunda gençlerimizin kendini astığı bir dönemde Vanspor kalecisinin otelde Trabzonspor yöneticilerine gelip 'mağdur oldum, param yok, takımımız küme düştü' deyip 20 bin dolar istediğini herkes biliyor. Ve bizim yöneticilerimiz o dönemde 'şaibeli bir şampiyonluk istemiyoruz' diye o parayı vermediler. Ve ona kim para verdiyse kalecinin o maçta gösterdiği performans akıllardadır. Ve Trabzonspor şampiyonluğu kaybetmişti. Şike soruşturmasında Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve yöneticilerin de sorgulandığını hatırlatan Hacısalihoğlu, Ben temenni ederim ki, Trabzonspor kurumu bu işten zarar görmesin. Ama kim ne yaptıysa bu suçunun bedelini ödemek zorunda. Bizim tarihimizde kirli şampiyonluklar yoktur. Olmamıştır asla da kabul etmeyiz. Trabzon halkı böyle gururlu ve onurlu bir halktır. Görüyorsunuz sokaklara dökülüp de kimse taraftarı organize etmiyor. Girip adliyenin önünde başkanımız suçsuzdur demiyor. Yüce Türk yargısına inanıyor. Türk yargısı belgeleri ile suçunu sabit gördüğü herkese istediği cezayı verecektir. Biz de o yargıyı alkışlayacağız. Ama yargıyı baskı altına, toplumu baskı altına alma, suçlu insanları suçsuz gösterme gibi bir lüksü kimsenin yoktur. görüşlerini dile getirdi.

TRABZON YÖNETİMİ TFF DEKLERASYONUNU DESTEKLEDİĞİ İÇİN KINIYORUM

Trabzonspor'u temsil eden insanların zafiyeti nedeniyle yıllardır şampiyonluğunun elinden çalındığını, ancak bugünkü zafiyetin daha büyük olduğunu iddia eden Hacıosmanoğlu, kulüp yöneticilerine şu eleştirileri yöneltti:Kulüpler Birliği Vakfı'nın deklarasyonuna orada Trabzonspor'u temsilen bulunan insanların müsaade etmesi çok çirkindir. Trabzonspor'a da Trabzon insanına da yakışmamıştır. O insanların orada buna tepki koyup kim suçlu ise suçunun cezasını çekmesi gerektiğini, böyle bir deklarasyonun yayınlanamayacağını söyleyip, o deklarasyona şerh koyup oradan çıkması gerekiyordu. O bildiriye imza atmalarını esefle kınıyorum. Bütün bunlara rağmen inşaallah Trabzonspor'un kurumsal olarak bu durumdan zarar almadan çıkmasını temenni ediyorum. Çünkü Trabzonspor'un hiçbir zaman şaibeli şampiyonluğu olmamıştır, şaibeli şampiyonluk da istemiyoruz.
FEDERASYON GEREĞİNİ YAPMALI
Hacıosmanoğlu, verilebilecek cezalarla ilgili tartışmalara ilişkin görüşlerini ise şöyle dile getirdi: Futbolun evrensel kuralları var. İşlenin suçların hepsinin TFF ve uluslar arası futbol kuruluşlarının içtihadında karşılığı belli. Onun için bu mu yapılmalı, şu mu yapılmalı, kurumlar dışarıda mı tutulmalı gibi söylemler bana göre yanıltıcı, toplumu farklı yerlere yönlendirici cümlelerdir. Suç sabitlendiği zaman cezası bellidir. Sizin o kuralların dışına çıkıp başka bir yaptırım uygulamanızın bir manası yok. Temiz futbol istiyorsak, bu operasyon Türk futbolunun geleceğini aydınlatacaksa bu tamamen kurallara göre, suçun karşılığı olan cezanın uygulanmasıyla olur. Ama siz bunu yumuşatır, esnetirseniz yanlış olur. İddialara, delillere, suça bakıp karşılığı olan ceza neyse onu uygulayacaksınız. O kurum zarar görüyor, bu kurum zarar görüyor, futbolun değeri düşüyor, bu kadar çirkin söylemler olmaz. Birileri hırsızlık yapıyor, alçakça hareketler yapıyor futbolun değerini düşürmüyor, hırsızlık değerini düşürmüyor, hırsızlığı yapanları dışarı attığınızda futbolun değeri düşüyor. İşte bunlar kirli oyunlardır. Bu tür eylemlerin hiç birisinin Türk futboluna katkısının olacağına inanmıyorum. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.