Demokrasi nöbetleri başladı: 15 Temmuz'un 1. yılında meydanlar doluyor

15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yıldönümünde vatandaşların demokrasi nöbeti gece yarısından itibaren başladı.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 06:55
Demokrasi nöbetleri başladı: 15 Temmuz'un 1. yılında meydanlar doluyor







Demokrasi nöbetleri başladı



15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar Kısıklı'da bulunan evinin yakınındaki parkta toplanan vatandaşların demokrasi nöbeti gece de devam etti.
Bazı vatandaşlar, geceyi parkta kurdukları çadırlarda geçirirken, bazılarının ise çimler üzerine serdiği hasırlar üzerinde yattığı görüldü.
Demokrasi nöbeti tutan Erkan Kazanç, "Vatanımız, milletimiz için şu anda buradayız. Sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz. Reisimizin dediği gibi, bu yolda aynen devam edeceğiz. Reisimizin verdiği talimata göre, kaç gün derse, o kadar bekleyeceğiz" dedi.
Vatandaşların parktaki demokrasi nöbeti sürüyor.

İZMİR'DE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü, 15 Temmuz Silahlı Darbe Girişimi'nin bastırılmasının yıldönümü dolayısıyla şehit ve gazi yakınlarına yemek verdi.
Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü, 15 Temmuz Silahlı Darbe Girişimi'nin halk tarafından bastırılmasının yıldönümü dolayısıyla, Balçova Termal Otel'de şehit ve gazi yakınlarına yemek verdi. Darbe girişiminde şehit olanların anıldığı yemeğe İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, gazi ve şehit yakınları ile yaklaşık 1000 davetli katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecede konuşan Vali Ayyıldız, "15 Temmuz destanını yazan bu necip milletin önünde saygı ve minnetle eğiliyorum.  Bugün 15 Temmuz 2016 tarihinde aziz milletimizin iradesine yönelik FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ve dolayısıyla tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birinin yıl dönümüdür. Milletçe bu destansı direnişin, tarihe mal olan bu necip milletin onuruyla yaşıyoruz. Bu gurur ve coşkuyu yaşayan ve bizlere yaşatan aziz milletimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"MİLLETİMİZ HAMİ KONUMUNA GELMİŞTİR"

Silahlı darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesi şehit ve gazi olanları bir kez daha şükran ve minnetle andığını belirten Vali Ayyıldız, "Kahraman gazilerimize sağlık ve mutluluk içerisinde bir hayat temenni ediyoruz. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin saygıdeğer aile bireylerine de sonsuz minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu tarih, 15 Temmuz Türk milletinin karşısına çıkan tüm engelleri milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla aşmasının somut bir ifadesi olduğunu da cümle aleme gösterdi. 15 Temmuz, milli iradenin bu topraklardaki varoluşun temel dinamiği olduğunu tüm dünyaya bariz bir mesaj olarak sundu. 15 Temmuz gecesi tankın, topun, tüfeğin, uçağın, helikopterin önüne imanıyla, inancıyla çıkan aziz milletimiz, mazlum İslam aleminde hem gönül birliği olmuş ve hami konumuna gelmiştir. Ulvi amaçlarla tarih bahçesinde yerimizi almaya çalışırken, üzerinde yaşadığımız bu coğrafyada var olabilmenin temel koşulunun mazimizi ve istikbalimizi doğru okumak olduğunu asla unutmamalıyız. 15 Temmuz'u bütün kodlarıyla öğrenmenin ve bunu bir tarih bilinciyle değerlendirmenin kaçınılmaz bir gereklilik olduğu da görülmektedir" diye konuştu.

ELAZIĞ'DA DEMOKRASİ NÖBETİ

Elazığ’da 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle demokrasi nöbeti tutulmaya devam ediliyor.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin seneyi devriyesinde 81 ilde olduğu gibi Elazığ’da da demokrasi nöbeti tutuluyor. Kentte 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda her yaştan bir araya gelen vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tutarak 15 Temmuz ruhunu canlı tutuyorlar.

15 Temmuz'da darbeye izin verilmediğini dile getiren vatandaşlardan Ahmet Suna, "Meydanlarda nöbetlerimizi tuttuk. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara döküldük. Böyle bir şey bir daha olsa yine sokaklara dökülürüz" dedi.

15 Temmuz darbe gecesi torunu Ravza Nur Güllü'nün dünyaya geldiğini dile getiren Mehmet Güllü, "15 Temmuz gecesi biz meydanda nöbet tutuyorduk. Daha sonra haftalarca nöbet tuttuk. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz hain darbe girişimini televizyonda öğrendiğini aktaran Akın Aslan, "Cumhurbaşkanımızın meydanlara çıkın, dedikten sonra ilk meydanda toplandık. Şuanda o anı yeniden yaşamaktayım. Yaşadığımız o hain darbe girişimini ve o hainleri hiçbir zaman unutmayacağım" şeklinde konuştu.

 
Son Güncelleme: 15.07.2017 07:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.