Denizci Sarıboğa, son yolculuğuna dualarla uğurlandı

06 Aralık 2012 Perşembe 16:13
Denizci Sarıboğa, son yolculuğuna dualarla uğurlandı






İSTANBUL (CİHAN)- Şile'de kayalıklara çarparak parçalanan kurtarma botunda görevli gemici Turgay Sarıboğa son yolculuğuna uğurlandı. Sarıboğa'nın cenazesi Beykoz Ortaçeşme Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nde görevli Turgay Sarıboğa ve 4 arkadaşı kurtarma botuyla, Şile'de kaybolan Rus bandıralı gemiyi kurtarmak için yola çıkmış fakat kayalıklara çarparak parçalanmıştı.

Boğularak hayatını kaybeden Turgay Sarıboğa'nın cenaze namazı, Beykoz Ortaköy Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılındı. Cenaze namazına Sarıboğa'nın yakınları, gemici arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kardeşinin tabutunun başına gelen Sarıboğa'nın ağabeyi Murat Sarıboğa, göz yaşlarını tutamayarak hıçkırıklara boğuldu.

Kurtarma botu kayalıklara çarptığında sancaktan atlayarak son anda kurtulan gemici Ahmet Kasarcı, Can yeleğim olmasaydı şu anda ben de burada olamazdım. dedi. Basın mensuplarının, Sizce bir ihmal var mıydı? sorusuna ise, Bu konuda açıklamayı yetkililer yapacak. şeklinde cevap verdi. Kasarcı, sözlerine şöyle devam etti: Kaptanın inisiyatifini kullanarak çıktılar. 'Bir can kurtarsak bir candır bizim için' dedik ve yola çıktık. O havada denize açılıp açılmamak kaptanın kararı. Karaya vurduktan sonra bir pozisyon bulup kendimi dışarı attım. Allah yardım etti kurtulduk. Can yeleğim takılı olmasaydı şu an burada olamazdım.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.