Deprem uyarısı; Yıkıcı deprem şaşırtıcı olmaz

Deprem kuşağında bulunan Türkiye için uzmanından yıkıcı deprem uyarısı geldi. Prof. Dr. Ahmet Ercan, 2011 Van depreminin ardından yeni bir yıkıcı depremin olabileceğini söyledi..

03 Kasım 2018 Cumartesi 10:32
Deprem uyarısı; Yıkıcı deprem şaşırtıcı olmaz






Deprem uyarısı; Yıkıcı deprem şaşırtıcı olmaz

Her beş yılda bir ölümcül depremlere sahne olan Türkiye için krtik uyarıb  Deprem uzmanı, Prof. Dr. Ahmet Ercan, 2011 Van depreminin ardından yeni bir yıkıcı depremin olabileceğini söyledi.. 


Türkiye için yıkıcı deprem uyarısı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'de her 5 yılda bir yıkıcı deprem meydana geldiğini söyledi.  2011 yılındaki Van depreminden bu yana yıkıcı bir meydana gelmediğini ifade eden Ercan " 2018- 2020 arasında yıkıcı bir deprem şaşırtıcı olmaz" dedi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, son günlerde Muğla ve Antalya'da meydana gelen depremler sonrası açıklama yaptı. 

Ercan, Afrika anakarasının Anadolu yarımadasının altına 700 yıldır yaptığı yıllık 2-3 santimlik dalışın, son 10 yılda 4-5 santimetreye çıkarak hız kazandığını, bunun depremlere neden olduğunu söyledi.
İstatistiklere göre, Türkiye'de her 5 yılda bir yıkıcı depremin yaşandığını belirten Ercan şunları kaydetti: 

"Ancak, 2011 Van depreminden bu yana hiç yıkıcı bir deprem görünmüyor. Bu yıldan başlayarak 2019, 2020 yıllarında yıkıcı bir deprem olursa benim için şaşırtıcı olmaz. Depremlerin yüzde 52'si kuzey Anadolu kırığı boyunca, yüzde 33'ü batı Anadolu'da oluşuyor. Yüzde 13'ü ise Doğu Anadolu boyunca oluşuyor. Beklenen depremin olacağı bölge, bu yüzde bu oranlarında ancak yıkıcı olacak. Valiliklerin çadır ve diğer hazırlıkları, kurtarma ekiplerinin eğitim ve hazırlığı hep deprem sonrası önlemler. Öncesinde ciddi çalışmaların yapılması gerekiyor. Deprem fonları doğru yerlerde kullanılarak konutların güçlendirilmesi, konutların, yerleşim yerlerinin sağlam olan yerlerde yapılması gerekiyor."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.