Destici: TBMM gereğini yapmalıdır

14 Temmuz 2011 Perşembe 22:24
Destici: TBMM gereğini yapmalıdır







Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin ''TBMM gereğini yapmalıdır. Hak bilmez, hukuk tanımaz, dağdaki zihniyeti Meclis'e taşıyan, aynı onlar gibi davranış içinde olan bu güruha demokrasi denilerek anlayışla yaklaşmak bu milletin huzur ve güvenliğine karşı yapılmış bir dalalettir'' açıklamasında bulundu.

Destici, yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki saldırı sonucu 13 askerin şehit olduğunu, 7 askerin yaralandığını anımsatarak, ilk defa güpegündüz böyle büyük bir saldırı olduğunu söyledi.

''Devleti yönetenlerin kınama mesajlarıyla durumu geçiştirmeye çalışacaklarını'' savunan Destici, şunları kaydetti:

''Bugün şehit olan 13 Mehmetçiğimizin ve daha önceki şehitlerimizin vebali 30 yıldır bu ülkeyi yöneten sivil ve askeri bürokrasi ile siyasetçilerin omuzlarındadır. Çünkü terör ve teröristle mücadelede gereğini yapmadıkları ortadadır. Hükümet açılım politikalarına ayıracağı zaman ve enerjinin yarısını terörle mücadele konusuna ayırıp, kararlılığını göstermiş olsaydı belki bir mesafe alınabilirdi. Bölgede güvenlik sağlanmadan yapılacak bir açılım havanda su dövmek olacaktır.

Bölücü terör unsurlarının siyasi uzantıları da pervasız duruşlarını devam ettiriyorlar. Yemin etmeme ısrarlarını sürdürüyorlar. Kararlı bir devlete bu noktadan sonra yakışan iş PKK'ya terör örgütü bile diyemeyen bu güruhun milletvekilliklerini düşürmektir. TBMM gereğini yapmalıdır. Milletin TBMM'den beklediği budur. Hak bilmez, hukuk tanımaz, dağdaki zihniyeti Meclis'e taşıyan, aynı onlar gibi davranış içinde olan bu güruha demokrasi denilerek anlayışla yaklaşmak bu milletin huzur ve güvenliğine karşı yapılmış bir dalalettir. TBMM'nin yapacağı ikinci iş ise hemen idam cezasını TCK'ya tekrar koymaktır. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Terörle mücadelenin yolu yöntemi bellidir. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yoktur.''

Şehitlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Destici, terörle mücadelenin siyaset üstü bir yaklaşımla değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bütün siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını ortak tavır almaya ve terörü lanetlemeye davet etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.