Devlet, Badem ve ceviz ormanları kuracak

09 Temmuz 2011 Cumartesi 17:05
Devlet, Badem ve ceviz ormanları kuracak









Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bunun için özel bir eylem planı hazırladıklarını bildirdi. Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı olarak ilk ziyaretini bakanlığına bağlı genel müdürlerle birlikte memleketi Afyonkarahisar'da Vali İrfan Balkanlıoğlu'na yaptı.Eroğlu burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ustalık döneminde önem verdiği konuların arasında orman ve suyun geldiğini söyledi. Bu vazifeye layık olmanın gayreti içerisinde olacağını dile getiren Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın ustalık döneminde bütün Türkiye'de destan yazacaklarını belirtti.
Orman teşkilatının bundan böyle çok daha hızlı ve dinamik bir şekilde hareket edeceğini aktaran Eroğlu, Dünyada ormancılıkta ilk 3'e giriyoruz. Tabi ki bu dönemde daha da hızlanmak istiyoruz. Arkadaşlarımızla bir eylem planı hazırlıyoruz. İnşallah şimdiye kadar yaptıklarımızı katlayarak yolumuza devam edeceğiz. Özellikle Türkiye genelinde ağaçlandırılmadık yer kalmayacak. dedi.
Odun dışı ürünlerde ihracata yönelik bir takım çalışmaların gayreti içerisinde olacaklarını dile getiren Eroğlu, ceviz ve badem ile alakalı özel bir eylem planı hazırladıklarını söyledi. Türkiye'nin şu anda cevizin yüzde 65'ini yurt dışından ithal ettiğini hatırlatan Eroğlu, bunun Türkiye için kabul edilemez bir durum olduğunu ifade etti. Vatandaşa ekonomik katkı sağlayacak ceviz, badem ve bal ormanları kurulması için eylem planı hazırladıklarını belirten Eroğlu, bu konuda çok büyük adımlar atacaklarını bildirdi.
 Özellikle ormanların bakımının çok önemli olduğuna değinen Eroğlu, ormanların bakamını yaparak, işleterek odun üretimini artırmanın peşinde olacaklarını söyledi.

Bakanlık bünyesinde Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü kurulduğunu hatırlatan Eroğlu, şu anda dünyanın çok sayıda ülkesinin ağaçlandırma ve erozyonla mücadele konusunda Türkiye'den yardım istediğini söyledi. Eroğlu, dolayısıyla Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü'nün bütün dünyaya hitap etmesi için kurulduğunu bildirdi. Devlet Su İşleri (DSİ)'ni de daha güçlü ve dinamik hale getireceklerini dile getiren Eroğlu, DSİ bu 4 yıllık dönemde destan yazacak.

Sulanmadık yer bırakmayacağız. Barajlar ve göletler bu dönemde bitirilecek. Hidroelektrik santrallerinin tamamını bitiyoruz. Bitmeyen büyük baraj kalmayacak. Gölet ve sulama sistemlerini tamamlayacağız. Sulanmadık yer bırakmak istemiyoruz. Ne söz verdiysek onu yapacağız. dedi. Bakan Eroğlu, daha sonrada Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.