Devlet Bahçeli, darbe gecesi Erdoğan'ı aradı ve dedi ki....

Türkiye'yi sarsan müritler cuntasının darbe girişimi sırasında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak 'Darbe yapılıyor, 1. Ordu darbecilerin karşısında devletinin yanında duruyor. 1. Ordu temiz, oraya güvenebilirsiniz' dediği ortaya çıktı.

20 Temmuz 2016 Çarşamba 21:54
Devlet Bahçeli, darbe gecesi Erdoğan'ı aradı ve dedi ki....






Devlet Bahçeli, darbe gecesi Erdoğan'ı aradı ve dedi ki....


Son Dakika Haberleri, Türkiye'yi sarsan müritler cuntasının darbe girişimi sırasında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak 'Darbe yapılıyor, 1. Ordu darbecilerin karşısında devletinin yanında duruyor. 1. Ordu temiz, oraya güvenebilirsiniz' dediği ortaya çıktı. Bu arada Genelkurmaş Başkanlığı yaverlerinden birinin MHP Genelmerkezi'ni aradığı ve yanlış bilgi verdiği iddia edildi.

İddiaya göre, FETÖ'cü yapılanmanın TSK içindeki uzantalıra darbe için harekete geçtiği dakikalarda Devlet Bahçeli'ye ulaşmayı başaran 1. Ordu içindeki subaylar Fethullahçı Çete konusunda bilgi verdi. Darbeyi önce Başbakan'a anlatmak isteyen Bahçeli, Yıldırım'a ulaşamayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefonla ulaşarak '1. Ordu Temiz, oraya güvenin' dediği bildirildi.

Söz konusu iddia HaberTürk TV'sindeki programda dile getirildi. Nevzat Çiçek:"Muhalefet liderlerinden birisine ulaşıp, 1. Ordu'nun temiz olduğunu söylüyorlar"

DARBE GİRİŞİMİNİN KIRILDIĞI AN

İşte gazeteci Nevzat Çiçek'in çok konuşulacak o açıklamaları: "1. Ordu'dan çok bahsediyoruz. 1. Ordu içerisinde, bir siyasi partiye yakın duran insanlar, o siyasi parti liderine ulaşıyorlar. Muhalefet liderlerinden birisine ulaşıyorlar ve durumu kendilerine açıklıyorlar. Böyle bir girişim olabileceği, 1. Ordu'nun bu anlamda temiz olduğu ve dolayısıyla da Cumhurbaşkanı'na bu noktada sahip çıkılacağı ifade ediliyor.

Muhalefet lideri önce Başbakan'ı arıyor, kendisine ulaşamıyor ve özel kaleme not bırakıyor. Daha sonra Cumhurbaşkanı ile görüşülüyor. Cumhurbaşkanı ile görüşüldükten sonra, 1.Ordu'nun Cumhurbaşkanı'na sahip çıkacağı ifade ediliyor. Hatırlarsanız 1.Ordu Komutanı televizyona çıkıp bu girişimin karşısında olduğunu söylüyor ve karışıklı güven bu şekilde sağlanıyor." dedi.

Nevzat Çiçek, kaynağını ve bahsettiği liderin kim olduğunu açıklamadı ancak, stüdyoda bahsedilen liderin Devlet Bahçeli olduğu anlaşıldı.
Son Güncelleme: 21.07.2016 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.