Devlet sanayinin sıkıntılarını tespit için sahaya çıktı, ilk ziyaret Orkide´ye

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:25
Devlet sanayinin sıkıntılarını tespit için sahaya çıktı, ilk ziyaret Orkide´ye






İZMİR (CİHAN)- Orkide Yağ, devletle sanayici arasındaki meseleleri yerinde görmek ve çözüm üretmek amacıyla görevlendirilen Ankaralı bürokratları biraraya geldi. Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay´ın evsahipliğinde Kordon Kule´de İzmir Valisi Cahit Kıraç ile birlikte kahvaltıda ağırlanan bürokratlar, daha sonra Orkide Yağ Fabrikası'nda incelemelerde bulundu.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan ve Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemalettin Damlacı başkanlığındaki heyet, ilk ziyareti Orkide Yağ´a yaptı. Heyette TCDD Genel Müdür Yardımcısı ve Uluslararası Yöneticiler Derneği (YÖNETDER) Genel Sekreteri İsmet Duman, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Limanlar Dairesi Başkanı Nevzat Güner, Maliye Bakanlığı Genel Müdürü Ünal Tayyan, Aile Bakanlığı Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Adalet Bakanlığı Genel Müdürü Orhan Kirman, DMO Daire Başkanı Muharrem Özdoğan, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Yusuf Güney, Kamu İhale Kurumu Başkan Danışmanı Abdullah Alptekin, Türk Akreditasyon Kurumu Genel Sekreter Vekili İrfan Aksoy, Orman Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şeker, Devlet Personel Başkan Yardımcısı Şaban Talaş, Organize Sanayi Bölgeleri Genel Sekreteri Ali Yüksel, TETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Şakir Zeki Özgül, Rekabet Kurulu Üyesi Mustafa Ateş, EPDK Grup Başkanı Rıza Güngör ve Türkiye Petrolleri A.O. Daire Başkan Vekili Binali Gül yer aldı.

Küçükbay A.Ş. Mali Koordinatörü İbrahim Dönmez, heyetin çalışmalarının bölge için büyük bir kazanç olduğunu belirterek, işletmelerin problemlerini yerinde görüp algılayan ve çözüm üreten yepyeni bir imkan olduğunu söyledi. Yönetim Kurulu Başkanı Küçükbay ise, Duygusallığı bir kenara bırakalım, İzmir için yumruğu masaya vurarak birlikte hareket edelim. Ekonomik kentsel ve bölgesel başarı, halkımızın refah düzeyinin artması anlamındadır. dedi. YÖNETDER Genel Sekreteri Duman da fabrikadan çok olumlu izlenimlerle ayrıldıklarını ifade ederek, Bundan böyle sahaya inerek sanayicinin ayağına gidiyoruz. Ülkemizde üretim yapan ve ekonomiye katkı sağlayan herkesin önünü açmak istiyoruz. şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatıyla devletle sanayici arasında köprü kurma görevi üstlenen heyet, İzmir´deki birçok işletmede incelemelerini sürdürecek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.