Devletin gücü buraya yetti

18 Temmuz 2011 Pazartesi 13:13
Devletin gücü buraya yetti






Türkiye, bürokrasinin ortaya çıkardığı kargaşa yüzünden milyonlarca kişinin canının yandığı ülke haline geliyor. Dün Ankara Yenimahalle Belediyesi Zabıta ekiplerinin "Gecekondu" diye yerle bir ettiği evler, aslında yıllardır köydü. Hızlı kentleşme, onların da topraklarını içine alınca Fevziye köyü, kendi rızası alınmadan, Yenimahalle ilçesinin mahallesi oldu çıktı.

Yıllardır kendi evlerinde, ahırlarında kendi ürettikleriyle geçinen vatandaşlar, yeni yaptıkları evlerinin kağıt üstünde gecekondu olduğu ortaya çıkınca durum değişti. Yıllar önce Sırp zulmünden kaçarak geldikleri Ankara'da bu kez de Yenimahalle Belediyesinin zulmune uğradı.

ÖNCE AHIRLAR YIKILDI

Ankara Yenimahalle Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından 'kaçak imar' ve 'hazine üzerine inşaat yaptıkları' gerekçesiyle yıkım kararı alınan Fevziye Mahallesi'nde olaylar çıktı. Yıkıma gelen zabıta ekiplerinin ahırını yıkmasına izin vermeyen Nevzat Ocak traktörüyle içinde inekleri bulunan ahırını yıkmak istedi. Ocak'ı ailesi ve komşuları durdurmaya çalıştı. Mahalleli ezilme tehlikesi geçirirken, Ocak güçlükle sakinleştirildi. Ocak'ın diğer kardeşi ise çatıya çıkarak, çatıyı ateşe verdi. Yenimahalle Belediyesi Zabıta ekipleri sabah saatlerinde yıkım kararı alınan Fevziye Mahallesi'ne geldi. Ekipleri mahalle girişinde karşılayan vatandaşlar, belediye çalışanları ilk önce mahalleye almadı.

Vatandaşlarla zabıta arasında burada kısa süreli gerginlik yaşandı. Jandarmanın devreye girmesiyle zabıta ekipleri mahalleliyle birlikte yıkım kararı alınan ev ve ahırların bulunduğu alana gitti. Yapılan görüşmeler sonucunda mahalleli kendi ahırını ve evini kendisi yıkmak istedi. Ocak ailesi, hazine üzerine yaptığı belirtilen ve içinde büyükbaş hayvanları bulunan ahırı yıkmak için harekete geçti. Traktörün direksiyonuna geçen Nevzat Ocak, traktörün arkasına takılan kepçe ile ahırı yıkmak istedi. Bu sırada kardeşleri ve ailesi Nevzat Ocak'a engel olmak için traktörün önüne geçti. Ocak'ın kardeşi ezilme tehlikesi atlatırken, Nevzat Ocak ahırı köşesini kepçe ile yıktı. Yıkılan tuğlalar içeride bulunan hayvanların üzerine düştü. Ocak daha sonra mahalleli tarafından güçlükle sakinleştirildi. Olayın ardından bölgeye takviye jandarma ekibi gönderildi.

KÖYLÜLER VE JANDARMA EKİPLERİ EZİLME TEHLİKESİ ATLATTI

Kısa bir süre sonra tekrar bunalıma giren Nevzat Ocak tekrar traktörün başına geçti. Traktörü gelişi güzel ileri geri süren Ocak'ı vatandaşlar yeniden sakinleştirmek için seferber oldu. Köylüler ve jandarma ekipleri bir kez daha ezilme tehlikesi atlattı. Jandarma ve vatandaşların uyarısına rağmen Ocak ikinci kez ahıra kepçe ile girdi. Öte yandan Nevzat Ocak'ın diğer kardeşi ise çatı üzerine çıkıp, çatıyı ateşe verdi. Yakılan ateş ahırdan uzatılan hortumla söndürüldü. Traktör başında sinir krizi geçiren Nevzat Ocak ise güçlükle sakinleştirildi. Ocak, jandarma tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise kendilerine önce inşaat yapılması için izin verildiğini daha sonra da yıkım kararı alındığını belirtti. Öte yandan yıkım kararı alınan 27 ev ve ahır sahipleri sabah saatlerinde kendi inşaatlarını kendilerinin söktüğü görüldü. Vatandaşların çatılardaki kiremitleri tek tek topladıkları görüldü. Kendilerine 5 yıl içinde ev yapma izni verildiğini belirten Hacı Hasan Tabak, bu durumun sadece kendi köylerinde değil civar köylerde de aynı olduğun ifade etti. Verilen süre dolmadan yapılan evlerin yıkımına başlandığını öne süren mahalleli, yapılan evlerde 3 veya 5 aileyle birlikte oturduklarını ve evlerinin yıkılması halinde ortada kalacaklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.