Devletin izcilik kampında PKK'lı dehşeti

Mersin Silifke ilçesinde bulunan Kapızlı Kampı'nda katledilen liseli gencin PKK cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı

03 Şubat 2016 Çarşamba 11:49
Devletin izcilik kampında PKK'lı dehşeti






Devletin izcilik kampında PKK'lı dehşeti

Yarı yıl tatili için liseli gençlerin toplandığı Silifke ilçesi Kapızlı Kampı'nda bıçaklanarak öldürülen Hüseyin Cafer Gizli'nin, PKK'lılar tarafından hedef alındığı ortaya çıktı. Hüseyin Cafer Gizli’nin babası Salih Gizli, yaşanan hadisenin ikinci Yasin Börü vakası olduğunu vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Güneydoğu'nun farklı bölgelerinden toparlanan gençler, Silifke Kampı'na getirilmiş, burada çıkan olaylar sırasında 16 yaşındaki Hüseyin Cafer Gizli bıçaklanarak öldürülmüştü. Diyarbakır'ın Kobik (Bulutçeker) Köyü'nde Yeni Şafak'ın konuştuğu acılı baba, olay yeri görüntülerini izlediklerini, Hakkarili 16 kişilik grubun dakikalarca çocuğuna saldırdığını ve orada bir arbede yaşandığını söyledi.

SATAŞMALAR OTOBÜSTE BAŞLADI

Kampta, PKK ve PKK'nın gençlik yapılanması YGD-H üyelerinin oğlunu bıçakladığını anlatan Baba Gizli, “Olay yeri görüntülerini izledim. Hakkarili 16 kişilik grup dakikalarca çocuğuma saldırdı. Kampta yaşanan arbedenin öncesi de var. Olaylar daha öğrenciler yola çıkmak için ilk otobüse bindikleri anda PKK'lı gençler, çocuklara sataşmaya başlamış" şeklinde konuştu. Yola çıkış anından itibaren başlayan olayların devamında ise saldırının meydana geldiğini söyleyen Baba Gizli, “Kampın son günü kendi aralarında anlaşan PKKlı grup, aralarında oğlumun da bulunduğu 6 kişilik bir grubu düşman olarak gördüler. Gençlere, bıçak ve sopalarla hücum ettiler" dedi.

İKİNCİ YASİN BÖRÜ VAKASI

Hüseyin'in karnından iki bıçak darbesi aldığını ve yoğun kanama sonrası kan kaybından öldüğünü anlatan Baba Gizli, oğlunun uzun yıllardır namaz kılan arkadaşlarına İslam'ın güzelliklerini anlatan ve hiçbir kötü alışkanlığı olamayan bir genç olduğunu belirterek, yaşanan hadisenin ikinci Yasin Börü vakası olduğunu vurguladı. Baba Gizli, “Devletin olayı inceleyip sorumluları cezalandırılmasını istiyorum. Kampta görevli olan öğretmenlerin de olayda sorumlulukları bulunuyor. PKK'lı saldırganların, dış bağlantıları da araştırılmalı" diye konuştu.
4 çocuklu ailenin ikinci çocuğu olan Hüseyin Gizli, okulunda başarılı bir öğrenci olmasıyla dikkat çekiyor- du. Gizli'nin amcası Nurettin Gizli de 1992'de PKK tarafından öldürüldü.

PKK SÜRGÜN EDİYOR

30 yıldır Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ikamet eden Gizli ailesi, Sur'da başlayan provokasyon nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldı. Çocukların yaşanan çatışmalar nedeniyle eğitimini yarıda bıraktığını söyleyen Baba Salih Gizli, Sur'da ikamet eden 50 bin civarındaki Kürdün, PKK tarafından kasıtlı sürgüne tabi tutulduğunu kaydetti. Baba Gizli, “PKK'ya destek vermeyen ve onlar gibi düşünmeyen herkes örgüt tarafından sürgün ya da ölüme mahkum ediliyor" dedi. Röportaj esnasında duygulanan baba Gizli, “Keşke Sur'da provokasyon olmasa ve bütün bu olaylar başımıza gelmeseydi. Şu an oğlum yanımda, bizimle birlikte olacaktı" ifadelerini kullandı. ( Yeni Şafak Gazetesi )
Son Güncelleme: 03.02.2016 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.