Didem Arslan Yılmaz HaberTürk'de Akşam Haberlerini silah sesleri arasında sundu

Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nın sıcak saatleri Habertürk Akşam Haberleri bülteninde kendini gösterdi. Didem Arslan Yılmaz sınırdan yaptığı programda ekranda izli mermiler peşinden gelen top sesleri dikkat çekti..

26 Ocak 2018 Cuma 18:57
Didem Arslan Yılmaz HaberTürk'de Akşam Haberlerini silah sesleri arasında sundu






Habertürk ana haber bültenini silah sesleri arasında sundu

Habertürk akşam haberlerini çatışmanın yoğun olarak yaşandığı Türkiye Suriye sınırının Kilis kesiminde izleyenlere aktardı.

Canlı yayın aracının çamura saplanmasına rağmen Akşam Haberleri'ni yayına yetiştirmeyi başaran Habertürk ekibi, bültenin tam ortasında savaşın sıcak anlarına tanık oldu.


Başarılı sunucu Didem Arslan Yılmaz, Gazeteci Çetiner Çetin ve Metehan Demir'in Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda son gelişmeleri değerlendirirken, fonda silah ve top seslerinin gelmesi dikkat çekti.

Harekatın en yoğun safhalarına canlı yayında tanık olan izleyenler, çatışmada kullanılan izli mermilerin hedefine doğru ilerlemesi, Kilis'ten yapılan canlı yayına damgasını vurdu... Kilis'e Yamaç Beşenli Köyü'nden yapılan canlı yayın öncesi Habertürk canlı yayın aracı da çamura saplandı.

KİLİSEDEN TÜRK BAYRAKLI DESTEK

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK), Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi'nden Türk bayraklı destek geldi.
İlçenin Şehit Pamir caddesi üzerinde bulunan Ortodokslara ait tarihi Rum Ortodoks Kilisesi'nin ön cephesine dev Türk Bayrağı asıldı. İskenderun Ortodoks Kilisesi cemaati Ramazan ve Kurban Bayramlarında birlik ve beraberlik mesajları vererek Müslümanların bayramını astığı pankartlarla kutlarken, bu kez Zeytin Dalı harekatına desteğini kiliseye asılan Türk Bayrağı ile gösterdi.

GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL AKAR, ŞANLIURFA’DA


Bu arada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, sınır birliklerinde denetlemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Suriye sınırındaki birlikleri denetlemek ve incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki kuvvet komutanlarıyla birlikte akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya geldi. Askeri uçakla GAP Havaalanı'na inen Orgeneral Akar'ı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 20. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali karşıladı. Orgeneral Akar, beraberindeki komutanlarla birlikte kent merkezindeki 20. Mekanize Tugay Komutanlığı'na geçti. Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali'yi makamında ziyaret eden Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanların, sınır hattında denetlemelerini sürdüreceği kaydedildi. Orgeneral Akar'ın temasları basına kapalı olarak gerçekleşti.

Son Güncelleme: 26.01.2018 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.