Dilovası'nda kimya fabrikasında yangın; Çok sayıda itfaiye sevk edildi

Dilovası'nda kimya fabrikasında yangın; Çok sayıda itfaiye sevk edildi. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Görgü tanıkları bölgeden sık sık patlama sesleri geldiğini duyurdu.

06 Şubat 2018 Salı 22:14
Dilovası'nda kimya fabrikasında yangın; Çok sayıda itfaiye sevk edildi






Dilovası'nda kimya fabrikasında yangın; Çok sayıda itfaiye sevk edildi


Kocaeeli Dilovası ilçesinde bir kimya fabrikasında çıkan yangına bölgede etkili oluyor. Çok sayıda ilçeden takviye söndürme ekipleri yola çıktı. Yangının çıkış nedeni hakkında henüz bilgi yok. Görgü tanıkları zaman zaman patlama sesleri duyulduğunu bildirdi.

Dilovası ilçesinde, Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde Parkim isimli parfüm fabrikasında yangın çıktı. Fabrika alev alev yanarken, Dilovası, Gebze, Çayırova, Darıca ve İzmit'ten olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Alevlerin sardığı fabrikadaki yangının kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor.

Bugün saat 21.15 sıralarında, Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde Parkim isimli parfüm fabrikasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bitişikteki fabrikanın güvenlik görevlisi, alevleri fark edince itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine Dilovası, Gebze, Çayırova, Darıca ve İzmit'te bulunan itfaiye ekipleri sevk edildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de olay yerine geldi.

Yaklaşık 20 itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Fabrikadan yükselen alevler gökyüzünü aydınlatırken, zaman zaman yaşanan patlamalar çevrede endişe yarattı.

Fabrikanın etrafını saran itfaiye ekipleri yerden ve itfaiye merdivenleri ile yukarıdan su tuttu. Uzun uğraşlar sonucu yangın kontrol altına alındı. Fabrika yetkilileri mesainin olmadığı bir sırada çıkan yangından yaklaşık olarak 60 milyon TL zararın meydana geldiğini öne sürdürler. Ekipler, yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Son Güncelleme: 07.02.2018 09:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.