Diyanet İşleri Başkanı Görmez: İslamı hocalar zorlaştırıyor

Topluma açık alanlarda, TV ekranlarında boy gösteren hocaların ve din adamlarının, dinle ilgili telkinleri tartışmaları İslam'ı zorlaştırdığı yönündeki tartışmalara Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı. Görmez 'İslam çok açık, biz hocalar zorlaştırıyoruz' dedi.

23 Ekim 2016 Pazar 10:17
Diyanet İşleri Başkanı Görmez: İslamı hocalar zorlaştırıyor






Diyanet İşleri Başkanı Görmez: İslamı hocalar zorlaştırıyor

TV ekranlarında yapılan tartışmalarda, kolay uygulamaların bile adeta çileye dönüştürüldüğü, en basit hassasiyetlerin içinden çıkılmaz bir hale getirildiği dini tartışmalara katılan hocalar gündemde.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam'ın çok açık olduğunu belirterek, "Biz hocalar zorlaştırıyoruz" dedi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam dininin açık ve sade olduğunu belirterek, "İnanın hocaların her gün tartıştığı kadar zor değildir. O çok açıktır, nettir, berraktır. O yolu biz zorlaştırdık, biz hocalar zorlaştırıyoruz." dedi.
Görmez, Cihannüma İstanbul Buluşmaları kapsamında, Sultanahmet Camisi'nde sabah namazı kıldırdı ve sohbet programına katıldı.Program öncesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ayrıca, Görmez'in kıldırdığı sabah namazının ardından bir süre zikir yapıldı.

Görmez, sohbet programında, sabah namazının faziletinden bahsederek, "Namaz Allah'la konuşmaktır, buluşmaktır. Fatiha da Allah ile diyalogdur. Namaz Rabbimizle günde 5 defa bulaşmaktır. Gençler sakın sakın namazı ertelemeyin. İbadetin en güzel vakti gençliktir." diye konuştu.
Her müminin Allah ile bir anlaşması olduğunu ifade eden Görmez, bu anlaşmayı, misakı unutana kafir, bunu hatırlayana mümin isminin verildiğini dile getirdi. Görmez, misaka ve anlaşmaya uygun davrananlara mutluluk verildiğini, misaka uygun davranmayanların, sözleşmeye sadık kalmayanların yer yüzünde ifsad çıkardıklarını ve bunların üzerinde lanet olacağını aktardı.

Sözleşmeyi bozmaya sevk eden nedenlerin rızk endişesi, makam, mevki, ticaret gibi şeyler olduğuna dikkati çeken Görmez, "Halbuki Allah dilediğine rızkı verir, dilediğinden rızkı alır, kısar" ayetini okuyarak, rızk endişesi yaşayanların sadece dünya hayatıyla teselli bulduklarını ve dünyalıkla sevindiklerini vurguladı.

"ALLAH KALBİMİZİ ZİKRİNDEN AYRI BIRAKMASIN"

Görmez, Allah'ın hidayeti isteyene verdiğini belirterek, "Kalpler ancak Allah'ı anarak, hatırlayarak huzur bulur. Bu şu manaya gelmesin. Zikir, elimize tespihi alıp, caminin bir köşesinde 'Allah, Allah, Allah' demekten ibaret değildir. Elbette bu da muhteşem bir şeydir ama dört duvar arasında kendimizle baş başa kaldığımızda Allah'ı hatırladığımızda, işte o da Allah'ı zikirdir. Allah kalbimizi zikrinden ayrı bırakmasın." şeklinde konuştu.

İslam dinin açık ve sade bir din olduğuna dikkati çeken Görmez, şöyle devam etti:

"İslam dini açık ve bu kadar sadedir. İnanın hocaların her gün tartıştığı kadar zor değildir. O çok açıktır, nettir, berraktır. Allah Resulu, 'Sizi açık bir yolu üzere bırakıyorum. Gecesi gündüz gibi bir yol bırakıyorum.' diyor. O yolu biz zorlaştırdık, biz hocalar zorlaştırıyoruz.

Milletlerin, ülkelerin, insanlığın zor zamanları vardır. Gençler, Müslümanların zor zamanlarından geçiyoruz. Sizin dualarınız bizim dualarımızdan makbuldur. Dua edin. Allah alemi İslam'ın üzerindeki kara bulutları alsın. Allah alemi İslamı kuşatan fitneden, fesattan tefrikadan bizi uzak etsin. Dua edin. Allah alemi İslam'a yeniden izzet versin. İnsanlığın hidayeti dini, Müslümanların din-i mubini doğru anlamasına ve yaşamasına bağlıdır. Bu asır, bekleyen bir asır ama birilerinin dediği gibi kurtarıcı bekleyen değil. İlamın hakikatini, adaletini, merhametini bekleyen bir asır. Cenab-ı Hak bütün insanlığa hidayetin yollarını göstersin. Bizi bir göz açıp kapama süresinde dahi nefsimizle baş başa bırakmasın."

Görmez, konuşmasında sık sık ayet ve hadislere yer vererek, gençlere ve katılımcılara anne, baba, eş, çocuk, arkadaş, eşya ve kainatla doğru ilişki kurmaları tavsiyesinde bulundu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.