Diyarbakır'da bombalı saldırı, 4 şehit Ankara'dan uğurlandı

Teröristlerin polis servis midibisüne yönelik düzenlediği saldırıda şehit olan 7 polisten 4'ü Ankara'da Kocatepe Camisi'nde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazlarından sonra son yolculuklarına uğurlandı.

01 Nisan 2016 Cuma 20:39
Diyarbakır'da bombalı saldırı, 4 şehit Ankara'dan uğurlandı






Diyarbakır'da bombalı saldırı, 4 şehit Ankara'dan uğurlandı

Diyarbakır'da dün PKK'lıların bomba yüklü araçla, polis servis midibisüne yönelik düzenlediği saldırıda şehit olan 7 polisten 4'ü Ankara'da Kocatepe Camisi'nde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazlarından sonra son yolculuklarına uğurlandı.

Ankara'da Kocatepe Camisi'nde Diyarbakır'da dün PKK'lıların bomba yüklü araçla, polis servis midibisüne yönelik düzenlediği saldırıda şehit olan polislerden Mustafa Yiğitalp, Alper Zor, Necdet Alıcı ve Fatih Mehmet Ertuğrul için tören düzenlendi. Törene, TBMM Başkanı İsmail kahraman, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve birçok milletvekili de katıldı.

Cenaze töreni öncesinde rahatsızlanan bir şehit yakınına ilk müdahaleye tören alanında bulunan sağlık ekipleri yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tören öncesinde şehit ailelerinin yanına giderek başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu daha sonra cenaze namazlarının kılındığı alana gittiği sırada bir kişi bağırmaya başladı. Bağıran kişi, törendeki görevli polisler tarafından alandan uzaklaştırıldı.

ŞEHİT POLİS YİĞİTALP'İN BABASI 25 YILDIR KAYIP

Yozgat nüfusuna kayıtlı olan ve Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda görevli olan şehit polis 46 yaşındaki Mustafa Yiğitalp'in geçici görevle Diyarbakır'da bulunduğu öğrenildi. Evli, 18 ile 4 yaşlarında 2 erkek çocuğu bulunan şehit polis Yiğitalp'in annesi Muazzez Yiğitalp'in 2002 yılında vefat ettiği, babası Rıza Yiğitalp'in ise 25 yıl önce evden çıkıp, kaybolduğu ve akıbetinin bilinmediği öğrenildi. Ailesi, Ankara'da Ahiler Mahallesi Gülveren Sokak Beyazgül Apartmanı'nda oturan şehit polis, kılınan cenaze namazından sonra Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.

ŞEHİT NECDET ALICI, BABASI İLE BİR GÜNCE TELEFONLA GÖRÜŞMÜŞ

Şehit olan 48 yaşındaki Necdet Alıcı'nın oğlu ile bir gün önce akşam saatlerinde telefonla görüştüğü öğrenildi. Şehit Necdet Alıcı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde koruma polisi yaptığı da belirtildi.

ŞEHİT FATİH MEHMET ERTUĞRUL GEÇİCİ GÖREVLE DİYARBAKIR'A GÖNDERİLDİ

47 yaşında olan ve tecrübeli bir polis olan şehit Fatih Mehmet Ertuğrul'un annesinin bir yıl önce hayatını kaybettiği belirtildi. Evli ve 1 çocuk babası olan şehit polis Ertuğrul Ankara'da görev yaparken geçici görevle Diyarbakır'a gönderildiği öğrenildi.

ŞEHİT ALPER ZOR 2 KIZ ÇOCUĞU BABASI

2 kız çocuğu babası şehit Alper Zor’un ailesinin Ankara'da yaşadığı bildirildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.