Diyarbakır Havalimanı'na roket saldırısı yaralılar var

Diyarbakır havalimanına teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. İstanbul'dan Diyarbakır'a gelen Onurair uçağının inişi sırasında yapılan saldırı sırasında yaralananların olduğu haberi geldi.

28 Ağustos 2016 Pazar 00:53
Diyarbakır Havalimanı'na roket saldırısı yaralılar var






Diyarbakır Havalimanı'na roket saldırısı yaralılar var


Teröristler bu kez Diyarbakır Havalimanı'nı hedef aldı. Bağlar ilçesinde yer alarn havalimanına yapılan 4 adet roketatarlı saldırı sonrasında havalimanı uçuşlara kapatıldı. Roketli saldırı sırasında yaralanlar olduğu bildirildi. Saldırı sonrası tüm uçuşlar durduruldu.
Roketlerden en az ikisi yolcu terminal binasına isabet aldı. İki roketin ise pistlere düştüğü açıklandı.

Saldırıdan hemen sonra Onurair yolcu uçağının alana indiği, yolcuların geniş güvenlik önlemi altında havalimanıdan tahliye edildiği açıklandı.


Teröristlerin roketatarlı saldırısı sonrası, havalimanında bulunan polis noktasında görevli polisler, saldırıya anında karşılık verdiği ve 15 dakika boyunca sıcak çatışmanın yaşandığı öğrenildi.

Saldırı sonrası güvenlik güçleri, saldırıyı düzenleyen terörist grubu takip için helikopter ile çevre yolu bölgesini aramaya başladı.

Patlamada, şarapnel parçaları nedeniyle havalimanının bazı camları kırıldı. İlk belirlemelere göre ölen ya da yaralananın olmadığı saldırının ardından bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Havalimanına giden yolları kesen polis ekipleri, bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.,

Bu arada, havalimanında bulunan yolcular ile personel terminal içine alındı. Geçici olarak havalimanı uçuşlara kapataldı.

 
Son Güncelleme: 28.08.2016 01:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.