Diyarbakır Havalimanı'nda ışıklar söndü, uçaklar havada kaldı

Diyarbakır Havalimanı'nda pist ışıkları sönünce yolcu uçakları havada tur atmak zorunda kaldı. 6 uçak seferi ise iptal edildi.

16 Ağustos 2017 Çarşamba 21:58
Diyarbakır Havalimanı'nda ışıklar söndü, uçaklar havada kaldı






Diyarbakır Havalimanı'nda ışıklar söndü, uçaklar havada kaldı


Türkiye'nin en büyük hava limanları arasında yer alan Diyarbakır'da pist ışıkları sönünce yolcu uçakları havada büyük risk aldı. Seferler durdu, Ankara, İzmir İstanbul - Diyarbakır seferleri gece yarısına kadar iptal edildi.

Diyarbakır Havalimanı’nda henüz bilinmeyen bir neden dolayı pist ışıkları söndü. Sunekspres’in Antalya-Diyarbakır seferini yapan ve Pegasus’un İstanbul-Diyarbakır seferini yapan iki uçak iniş yapamadı. Yaklaşık olarak 30 dakika havada kalan iki uçak büyük tehlike atlatırken, iniş için Elazığ Havaalanı’na yönlendirildi. Anadolu Jet’in İstanbul Sabiha Gökçen seferini yapan uçak ise kalkışa hazırlandığı sırada pistin ışıkları sönmesiyle pistin ortasında kaldı. Antalya, Ankara ve İstanbul seferini yapan 6 uçağın seferi iptal edildi.

8. Anajet Üssü’nün kontrolünde olan pistin ışıklarının yanması için çalışmalar sürüyor.
Diyarbakır Havalimanı’nda karanlıkta uçakların inmesini sağlayan pist ışıkları henüz bilinmeyen bir neden dolayı aniden söndü. Pist karanlık olduğu için Sunekspres’in Antalya-Diyarbakır seferini yapan ve Pegasus’un Diyarbakır-İstanbul seferini yapan uçak iniş yapamadı.

İki uçak yaklaşık olarak 30 dakika boyunca havada kalarak ışıkların yanmasını bekledi. İki uçağında birlikte havada kalması nedeniyle yolcular büyük tehlike atlattı.

Uçaklar uzun süre havada kaldıktan sonra pistin ışıkları yanmaması nedeniyle, iniş için Elazığ Havaalanına yönlendirildi.
İstanbul-Diyarbakır seferini yapan Anadolu Jet’e ait uçak kalkış yapacağı sırada ışıkların sönmesiyle pistin ortasında kaldı. Yolcular halen uçakta bekletiliyor.

Işıkların sönmesi nedeniyle, saat gece 24.00 kadar olan Antalya, Ankara ve İstanbul seferlerini yapan, 6 uçak iptal edildi.
Diyarbakır 8. Anajet Üssü’nün kontrolünde olan pistin ışıklarının yanması için çalışmalar devam ediyor.KAYNAK HABER TÜRK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.