Diyarbakır Sur ve İdil'den acı haber; 3 şehit var

Diyarbakır'ın Sur ilcesi ile Şırnak'ın İdil İlçesi'nde bugün operasyonlar sırasında 3 asker şehit düştü, 1 asker yaralandı.

21 Şubat 2016 Pazar 15:25
Diyarbakır Sur ve İdil'den acı haber; 3 şehit var






Diyarbakır Sur ve İdil'den acı haber; 3 şehit var


PKK'lıların kazdıkları hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla 16 Şubat günü saat 23.00'dan itibaren İdil İlçe merkezi ve Dirsekli Köyü'nde uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı devam ederken, Yeni Mahalle'de Yaklaşık 4 bin özel jandarma özel harekat timi ve polis özel harekat timinin katıldığı operasyonlar, barikat ve hendeklerin bulunduğu Turgut Özal ile Yeni Mahalle'de bugün de sürdürüldü. Patlayıcı tuzaklanan barikat ve hendekler top atışlarıyla imha edilirken, mahallelerden sık sık patlama ve silah sesleri duyuldu. Yeni Mahalle'de operasyon yapan güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Açılan ilk ateşle yaralanan Kahramanmaraşlı jandarma uzman çavuş Mustafa Can Kalfe kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

İdil'in Dirsekli Köyü etrafında konuşlanan tanklar ilçe merkezinde bulunan ve patlayıcı tuzaklanan hendek ve barikatlara yönelik top atışına da gün içerisinde devam edildi. Bölgede patlama ve silah sesleri duyulurken, insansız hava araçları ve helikopterler ilçede kontrol amaçlı uçuşlar gerçekleştiriliyor.

DİYARBAKIR'DA 2 ŞEHİT

Genelkurmay Başkanlığı'ndan bugün saat 14.10'da yapılan açıklamada, Şırnak'ın İdil İlçesi'nde şehit olan uzman çavuş Mustafa Can Kalfe'den başka, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 2 askerin daha şehit olduğu belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması şöyle:

"21 Şubat 2016 pazar günü Şırnak ili İdil ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 11.46’da şehit olmuştur.

Ayrıca 21 Şubat 2016 pazar günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu ikisi ağır olmak üzere üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, durumu ağır olan silah arkadaşlarımız kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 12.55’te şehit olmuşlardır.

Yaralı silah arkadaşımızın tedavisine devam edilmektedir.Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz."


Son Güncelleme: 21.02.2016 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.