Diyarbakır Sur'da operasyon hazırlığı

Teröristlerin kurtarılmış bölge ilan ettiği Sur'da Silvan'da yapılan büyük temizlik operasyonunun bir benzeri için son hazırlıklar yapılıyor. Polis Özel Harekat Timleri ile Jandarma Özel Harekat operasyona destek verecek..

02 Aralık 2015 Çarşamba 02:21
Diyarbakır Sur'da operasyon hazırlığı






Diyarbakır Sur'da operasyon hazırlığı

Terör örgütü yandaşlarının adeta kurtarılmış bölge ilan ettiği Diyarbakır Sur ilçesi çevresinde tüm giriş ve çıkışlar kapatıldı. Polis ekipleri havadan PKK'lı teröristlerin mevzilendiği evleri tek tek tesbit ediyor. Tuzaklanmış hendeklerin ortadan kaldırılması için yürütülen hazırlık tamamlandı.

ÖZEL HAREKAT VE JANDARMA ÖZEL HAREKAT TİMLERİ BEKLİYOR

Diyarbakır’da Tahir Elçi ve 2 polisin şehit edilmesinin ardından Sur İlçesi’nde çıkışlar kapatıldı. İHA’lar teröristlerin yerlerini tespit ederek operasyona destek verecek.
Diyarbakır'da firarda olan teröristlerin yakalanması için özel bir operasyon başlıyor. Teröristlerin olay yeri yakınında gizlendiğini değerlendiren güvenlik birimleri aynı Silvan'da yaptıkları gibi Sur İlçesi'nin çıkışlarını kapatıp İHA'ların havadan desteğiyle teröristleri kıskaca alacak. Operasyonu özel harekat polisleri ile JÖH'ler ortak gerçekleştirecek. Teröristin yaralı olduğunu değerlendiren güvenlik birimleri tüm hastane, sağlık merkezleri ve özel muayeneleri takibe aldı. Diyarbakır Valiliği devam eden operasyonlar kapsamında Sur ile Hazro ve Silvan’daki bazı bölgelerde düzenlenen operasyonlarda  2 teröristin etkisiz hale getirildiği, 12 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Diyarbakır Son dakika, Diyarbakın'da son durum, Sur operasyon

Operasyonlarda  7 tüfek, tabanca, 5 el bombası ile çok sayıda mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

SURUÇ BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

Öte yandan Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi’nde düzenlenen iki ayrı terör operasyonunda, Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal ve 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişinin evlerinde yapılan aramalarda 3 tüfek, 8 tabanca ele geçirildi. Başkan Şensal, denetimli olarak serbest bırakıldı.

Son Güncelleme: 02.12.2015 02:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.