Diyarbakır'daki terör saldırısından dolayı bazı programlar iptal edildi

14 Temmuz 2011 Perşembe 22:55
Diyarbakır'daki terör saldırısından dolayı bazı programlar iptal edildi







Diyarbakır'ın Silvan ilçesinden gelen 13 şehit haberi üzerine bu akşam yapılması planlanan bazı programlar iptal edildi. İşte iptal edilen programlardan bazıları:

ADIYAMAN'DA KOMMEGENE FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, bugün başlayan ''18. Uluslararası Kommegene Festivali''nin müzik ve eğlence programlarının, Diyarbakır'daki terör saldırısı üzerine iptal edildiğini açıkladı.

Turanlı, yaptığı yazılı açıklamada, festivalin Kahta Belediyesi, Kaymakamlığı ve Adıyaman Üniversitesinin işbirliğiyle düzenlendiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

''Geleneksel hale gelen festival, bu aldığımız acı haber nedeniyle değişen programlarla devam edecek. Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında bugün öğle saatlerinde arama yapan askerler pusuya düşürüldü, 3'ü uzman erbaş, 10'u er olmak üzere 13 asker şehit oldu. 2'si ağır 7 askerin yaralandığı çatışmada, 5 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi. Acımız büyük. Yaşanan terör olaylarını kınıyorum ve hayatını kaybeden Mehmetçiklerimizin ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyorum.''

Adıyaman'da Belediye hoparlörlerinden, festivalin müzik ve eğlence bölümlerinin iptal edildiği duyuruldu.

 

KÜÇÜKÇEKMECE GÖL FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ''6. Uluslararası Göl Festivali'' programı Diyarbakır'daki terör saldırı nedeniyle iptal edildi.

Küçükçekmece Belediyesinden yapılan açıklamada, 9-16 Temmuz tarihleri arasında organize edilen ve 10 ülkeden katılımcıların yer aldığı festivale ilişkin şu ifadelere yer verildi:

''Diyarbakır Silvan'da yapılan menfur saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 14 Temmuz 2011 Perşembe akşamı festival programımız iptal edilmiştir. Milletimizin başı sağ olsun.''

DEDE KORKUT ŞÖLENİ FATİHA OKUNARAK İPTAL EDİLDİ

Bayburt'ta 17. Uluslararası Dede Korkut kültür ve sanat Şöleni kapsamında bugün düzenlenecek Sevcan Orhan konseri, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinden gelen 13 şehit haberi nedeniyle Fatihalar okunarak iptal edildi.

Şölenler kapsamında saat 20.00'de Genç Osman Stadyumu'nda yapılması planlanan konserin iptal edildiğini belirten Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, "Biz kuzeydekinin acısını güneydekinin hissetmesi gereken, doğudakinin sevincini batıdakinin hissetmesi gereken bir kültürden geliyoruz. Onun için ailelere viran düşmüşken, yüreğimiz sızlamışken müzik eğlence programı yapmayı uygun görmedik. Katılanlara teşekkür ettik, Fatihalarımızı okuduk ve bugünkü programlarımızı iptal ettik." dedi.

Sevcan Orhan konseri için erken saatlerde Genç Osman Stadyumu'na gelen vatandaşlar şehit 13 Mehmetçik için Fatihalar okuyarak stadyumdan ayrıldı.

(CİHAN)

 

İZMİR'DE KONSER İPTAL EDİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu akşam düzenlenmesi planlanan çim konserinin 2'si pilot 15 askerin şehit olması nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bu akşam saat 21.00'de başlaması planlanan çim konserinin İzmir ve Diyarbakır'da ikisi pilot 15 askerin şehit olması nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

 

BDP'NİN MERSİN'DEKİ ''DEMOKRATİK ÇÖZÜM MİTİNGİ'' İPTAL EDİLDİ

Mersin'de, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığınca yapılacağı duyurulan ''Demokratik Çözüm İçin Demokratik Anayasa'' mitingi, Diyarbakır'daki terör saldırısı nedeniyle iptal edildi.

BDP'nin desteklediği bağımsız Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, BDP İl Başkanlığınca tutuklu milletvekillerine destek amacıyla Metropol Miting Alanı'nda düzenlenmesi planlanan mitingin, BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz'ın Diyarbakır'daki terör saldırısı nedeniyle iptal edildiğini duyurmasının ardından konuşma yaptı.

Adana Milletvekili Murat Bozlak'ın da katıldığı iptal edilen etkinlikte konuşan Kürkçü, ''Bu sonucun önlenmesi, gençlerin gençleri öldürmemesi, savaşın son bulması, anaların göz yaşlarının dinmesi için mücadele yürüttüklerini ve yürütmeye devam edeceklerini'' belirterek, şöyle konuştu:

''Ölenlerin haddi hesabı yok. Şimdi 20 gencimiz daha hayatını kaybetti. Biz bakmıyoruz ölen Türk müdür, Kürt müdür diye. Biz gençler ölmesin, savaş olmasın istiyoruz. Bunun için de barışa ihtiyacımız var, bizi barışa götürecek bir ana yola ihtiyacımız var. Biz diyoruz ki bu ana yol meclisten geçer.''

Konuşmaların ardından sanatçı Ferhat Tunç'un da konser vereceği duyurulan alanda toplanan grup, güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler eşliğinde dağıldı.

BDP, DİYARBAKIR'DAKİ ETKİNLİĞİNİ İPTAL ETTİ

BDP, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinden gelen 13 şehit haberinin ardından Diyarbakır'da yapmayı planladığı etkinliği iptal etti.

BDP, 'demokratik özerklik' ve 'terör örgütü PKK'nın kurucu kadrolarının 1982 yılında ölüm orucuna başlamasının yıl dönümü' münasebetiyle Batıkent alanında saat 18.00'de bir etkinlik düzenleyecekti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.