Diyarbakırlı basketbolcu kızlar, gözünü WNBA'ye dikti

06 Kasım 2012 Salı 18:04
Diyarbakırlı basketbolcu kızlar, gözünü WNBA'ye dikti






DİYARBAKIR (CİHAN)- Basında sürekli toplumsal olaylarla gündeme gelen Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bugünlerde farklı bir heyecan yaşanıyor. Belediye bünyesinde kurulan kız basketbol takımı, başarıdan başarıya koşuyor.

Nevşehir'de yapılan Anadolu Şampiyonası'nda zirveye çıkan Diyarbakırlı kızlar, gözünü milli takıma dikti. Slovenya'daki FIBA Avrupa Uluslararası Basketbol karmasına Türkiye adına katılan Diyarbakırlı Zilan, turnuvadaki yüksek performansı sayesinde Türkiye Yıldız B Milli Takımı'na alındı. Zilan'ın şimdiki hedefi ise Amerika'daki bayanlar NBA liginde potaları havalandırmak.

Bağlar ilçesinde eğitim veren Fehmi Koç ilköğretim Okulu'nda 9. sınıf öğrencisi olan Zilan, basketbolla ilk tanıştığında 5. sınıf öğrencisi olduğunu dile getirerek, basketbolun kendisi için yaşam biçimi olduğunu söyledi.

Zilan, Basketbolu çok seviyorum; bırakmayı da düşünmüyorum. ifadesini kullandı. Basketbola başladığı yıl, minikler şenliğine gittiğini anlatan Zilan, Orada Türkiye 2.'si olduk. Geçen sene de küçükler Anadolu Şampiyonası'na gittik. Turnuvanın en değerli oyuncusu ve sayı kraliçesi seçildim. Daha sonra takımı şampiyon yapıp Türkiye Şampiyonası için Isparta'ya gittik. Orada da sayı kraliçesi oldum. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.