Doç. Dr. Mustafa Girgin son yolculuğuna uğurlandı

09 Aralık 2018 Pazar 18:20
Doç. Dr. Mustafa Girgin son yolculuğuna uğurlandı






Doç. Dr. Mustafa Girgin son yolculuğuna uğurlandı


Elazığ'da cinayete kurban giden Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Genel Cerrah Doç. Dr. Mustafa Girgin, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Öte yandan Mustafa Girgin'in cinayeti ile ilgili hakim karşısına çıkan tıp öğrencisi Fatih Şemsettin Aktaş ve sevgilisi pratisyen doktor Çağla Gül Balo, tutuklandı

Mustafa Uc'un haberine göre Elazığ merkeze bağlı Nailbey Mahallesi Tuncay Sokak'ta bulunan bir apartmanın 5. katındaki öğrenci evinde bıçaklanarak öldürülen Doç. Dr. Mustafa Girgin için Fırat Üniversitesi Hastanesi morgu önünde tören düzenlendi. Törene Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, öğretim üyeleri, öğrenciler ve Girgin'in yakınları katılırken eşi ve çocukları tabutun başından ayrılmadı. Girgin'in mesai arkadaşları, öğrencileri ve yakınları törende gözyaşlarına boğuldular.


Törende konuşan Rektör Demirdağ, Doç. Dr. Mustafa Girgin'e yapılan menfur saldırı kınadıklarını belirterek, Girgin'e rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diledi. Girgin'in cenazesi, İzzetpaşa Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Harput'taki aile mezarlığında toprağa verildi.

KAVGA SESLERİ ÜZERİNE KOMŞULAR İHBAR ETTİ

İddiaya göre Kanada'dan üniversite okumak için Elazığ'a gelen Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Fatih Şemsettin Aktaş (23) ve pratisyen doktor sevgilisi Çağla Gül Balo, Doç. Dr. Mustafa Girgin'i (35) eve çağırdı. Girgin ile doktor ve öğrenci arasında tartışma yaşandı. Olayın büyümesi üzerine kavga çıktı. Bu sırada Girgin defalarca bıçaklandı. Bağrışmalar üzerine olay komşular tarafından polis ve 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi. Eve gelen ekipler, evli ve 2 çocuk babası cerrahın hayatını kaybettiğini belirledi. Olayın ardından tıp öğrencisi ve doktor sevgilisi gözaltına aldı. Soruşturma sürüyor.

CİNAYETE 2 TUTUKLAMA

Elazığ’da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Girgin cinayetine ilişkin 2 kişi tutuklandı. 

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Fatih Şemsettin Aktaş (23), sevgilisi pratisyen doktor Çağla Gül Balo ile birlikte aralarındaki sorunu görüşmek üzere Genel Cerrah Doç. Dr. Mustafa Girgin’i evine çağırdı. Evde çıkan tartışmada Girgin bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetle ilgili tıp öğrencisi Fatih Şemsettin Aktaş ve sevgilisi pratisyen doktor Çağla Gül Balo Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 

Hakim karşısına çıkartılan şüpheliler, tasarlayarak ve planlayarak adam öldürme hükmüne karar mahkeme iki şüphelinin de tutuklanmasına karar verdi.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN HASTALARI GELİYORDU

Arkadaşları cinayete kurban giden Doç. Dr. Mustafa Girgin'i şöyle anlattılar;

Sebahattin Bulut: “Değerli bir insandı. Mustafa beyi yakından tanırdım. Çok üzüldük. Bu gibi olaylar bizi derinden üzüyor. Aslında bu bir ülke meselesi. Ailesi üzüldü, hepimiz üzüldük. Maalesef bu tür olaylar ülkemizde oluyor. Büyük emek vererek bu seviyeye gelmişti. Önemli bir cerrahtı. Elazığımızın büyük bir kaybı var. Hepimizin başı sağolsun.

Cüneyt Kırkıl: “Çok üzgünüz. Mustafa hayatının zirvesindeydi, mesleğinin zirvesindeydi. Çok erken ayrılma oldu. Çok başarılı bir akademisyendi. Başarılı çalışmaları vardı. Türkiye’nin dört bir tarafından hasta geliyordu Mustafa’ya. Hekimliği, insanlığı çok güzeldi. Güler yüzlü bir insandı. Hekimseniz güler yüzlü olmanız zor oluyor ama Mustafa hep güler yüzlüydü. Mustafa’yı ben hep güler yüzlü hatırlayacağım. Ailesi’ne başsağlığı diliyorum. Tabi bu hunharca cinayeti bizim öğrencimizin işlemesi çok üzücü. Toplum olarak nereye gidiyoruz. Toplum olarak nereye gidiyoruz. Bunu bir çek etmemiz lazım. Tıp Fakültesi son sınıfına gelmiş bir insan nasıl böyle hunharca bir cinayet işleyebiliyor. Hem de hocasını katledebiliyor. Bunu çek etmemiz lazım. En azından geleceğe yönelik, gelecek nesillerimizi bu şeditten kurtarmak gerekiyor. Umarım bu son olur. Mustafa’nın anısını hep canlı tutmaya çalışacağız hekim arkadaşları olarak.

Necati Dağlı: “Mustafa hocamız benim 17 yıllık çalışma arkdaşımdı. Her şeyden önce iyi bir insan, iyi bir hnekimdi. Türkiyemiz için Elazığımız için büyük bir kayıp olarak değerlendiriyorum. Hastalarına ve arkadaşlarına naif bir insandı. Bulunmaz bir insandı. Onu kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisindeyiz. Bu değerlerimizin kesinlikle kaybedilmemesi lazım. Büyük bir üzüntü içerisindeyiz.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.