Doğa Derneği: Aziz Kocaoğlu, kaş yaparken göz çıkarmamalı

06 Aralık 2012 Perşembe 12:07
Doğa Derneği: Aziz Kocaoğlu, kaş yaparken göz çıkarmamalı






İZMİR (CİHAN)- Doğa Derneği Genel Müdürü Engin Yılmaz, ÇED raporuna rağmen İzmir Körfezi'nden çıkarılacak 22 milyon metreküp çamurun Gediz deltasına dökülme kararına tepki gösterdi. Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediyesi, çamuru dökecekleri alanı değiştirmeyeceklerini söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, çamurun kuşları yok etmeyeceğini, tersine sulak alanın restorasyonu için kullanılacağını iddia etti. Bilimsel hiçbir dayanağı olmayan bu açıklama, hem yasaları hem de İzmirlilerin taleplerini görmezden geliyor. Kocaoğlu bu tarihî yanlıştan geri dönmezse koruma alanının 3 metre yüksekliğinde çamurla kaplanması ve doğal yapının geri dönüşü olmayan bir şekilde yok edilmesi söz konusu. Bu durum, flamingolar başta olmak üzere birçok canlı türünün beslenme alanını yok edecek. Bugüne kadar kaydedilen 289 kuş türü başta olmak üzere sahip olduğu doğal zenginliğiyle Akdeniz´in en önemli sulak alanlarından biri olan Gediz deltası, aynı zamanda Türkiye´de Uluslararası Ramsar Sözleşmesi kapsamında koruma altına alınan 13 alandan biri. dedi.

Gediz deltası ve flamingoların İzmir´in kimliğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Engin Yılmaz, Bu sebeple en az İzmir Saat Kulesi ve körfez kadar korunmayı hak ediyor. Aziz Kocaoğlu, flamingolar ve çamur dökülecek alan hakkında yanlış bilgilendirilmiş olmalı. Restorasyon, bozuk bir şeyin onarılması demektir. Oysa çamur dökülmek istenen yer, bozulmamış doğal bir koruma alanı. Çamurun flamingolardan ve koruma alanından uzak bir noktaya dökülmesi şart. Zaten mevzuat gereği başka bir çamur döküm alanı bulunana kadar projenin ÇED sürecinin işletilmemesi gerekiyor. Doğa Derneği körfezin temizlenmesine değil, temizlemek isterken İzmir´in başka bir zenginliğinin, flamingoların yok edilmesine karşı. Aziz Kocaoğlu, kaş yaparken göz çıkarmamalı. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.