Doğalgaz ve Elektriğe Zam Yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ , TBMM'nin açılışının 95. sene dönümü dolayısıyla yapılan resepsiyonda gazete muhabirlerin sorularını cevapladı .

24 Nisan 2015 Cuma 13:00
Doğalgaz ve Elektriğe Zam Yok






    Doğalgaz ve Elektriğe Zam Yok

   Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanı Taner YIldız TBMM'nin açılışının 95. sene dönümü dolayısıyla yapılan resepsiyonda gazete muhabirlerin sorularını cevapladı . 
    Bakım, onarım çalışmasından dolayı elektrik kesilecek derseniz, bu doğru bir tabir değil" dedi. Bakan Yıldız, bir başka soruyu yanıtlarken doğalgaza ve elektriğe herhangi bir zam olmadığını bildirdi. Yıldız, PKK tarafından bölgede elektrik hattına verilen zarara da değindi. 154 kilovoltluk bir iletim hattının ana direğinin PKK tarafından havaya uçurulduğunu belirten Bakan Yıldız, şöyle konuştu: "Şimdi biz düzeltmeye çalıştıkça yıkmaya çalışan, bozmaya çalışan bir yapı varsa bunu da bütün açıklığıyla beraber teşhir ederiz. Kestiği elektrik Kürt vatandaşımızın elektriği. O bizim vatandaşımız. Komple Şırnak ve bütün bölgeyi etkiliyor.
BOTAŞ'ın iletim hatlarının özelleştirilmesinin söz konusu bulunmadığı söyleyen Yıldız, "Elektrik iletim hatlarının özelleşmesi de söz konusu değil. Bahsi geçen olan doğalgaz üretim şirketlerinin özelleşmesi. Kamu, elindeki şirketleri özelleştiriyor. Şayet Rusya Federasyonu'ndan böyle bir talep olursa biz ihaleleri açıyoruz katılır ve alabiliyorsa alır. Onu belirleyecek olan bakanlık değil, ihaledeki fiyatlar" diye açıkladı 
Son Güncelleme: 24.04.2015 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.