Doğalgaz zammı, mahrukatçıları ümitlendirdi

07 Kasım 2012 Çarşamba 10:59
Doğalgaz zammı, mahrukatçıları ümitlendirdi






BURSA (CİHAN)- Doğalgaza yapılan zam, odun kömür satıcılarını umutlandırdı. Stoklarını hazırlayan satıcılar, doğalgazın maliyetinden kaçan insanların tekrar sobaya döneceği umudunu taşıyor. Satıcılar, havaların soğumasını beklerken, vatandaşlar ise fiyatların pahalılığından yakınıyor.

Bursa Mahrukatçılar ve Benzerleri Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Anaç, bu seneki fiyatlar aşağı yukarı geçen sene ile aynı olduğunu dile getirdi. Vatandaşların günlük odun ve kömür aldığını söyleyen Anaç, şunları söyledi: Kömür satışı 550 lira iken odun fiyatı ise 350 lira. Bu neyden kaynaklanıyor biz de bilmiyoruz. Doğalgaza zam yapılmasına rağmen vatandaş daha kömürünü almadı. Bu kış ümitliyiz. Belki insanlar ilgi gösterir diye bekliyoruz. Pazarı geziyorsunuz. Kimseler yok. 15 gün sonra sobalar yanacak. Siftah yok. Her sene aşağıya yukarı eylülden itibaren satışlarımız başlıyor. Bu sene okullar açılır dedik. Bayram geçer dedik. 12. aydan sonra havalar soğuduğu zaman mecbur gelir diyoruz. Anaç, satışları artırabilmek için kredi kartına taksit yaptıklarını ayrıca tanıdıklar vasıtasıyla gelenlere veresiye satışlar yaptıklarını vurguladı.

DOĞALGAZDAN DÖNÜŞLER BEKLİYORUZ

Odun kömür satıcısı Salih Alp da satışların olmamasından yakındı. Alp, şunları ifade etti: Satışlar başlayalı baya oldu ama işlerin tadı yok. Ne gelen var ne giden. İşler çok durgun. Fiyatlar geçen seneye göre daha düşüktü ve satışlar yoğundu. Doğalgaza yüzde 49 zam geldiğini söylüyorlar ama şuana kadar bize yansıyan bir şey yok. Ama umudumuz da var yani.

Çocuğu kucağında odun almaya gelen Fatih Harbuş ise pahalılığa dikkat çekti. Harbuş, Odun fiyatları çok pahalı. 500 kilo odun alacağım ama 35'den aşağı değil. dedi.

Odun ve kömür alan Mustafa Kırçı da geçen sene 500 lira olan kömürün bu sene 550 liraya, 300 lira olan odunun da 350 liraya satıldığını hatırlatarak, tek avantajlarının veresiye almak olduğunu ifade etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.