Dokunulmazlıklar kaldırıldı, sıra yargıda: 152 vekil yargılanacak

Dokunulmazlığı kaldırılan 152 milletvekili için yargı yolu bu sabahtan itibaren açıldı. TBMM dokunulmazlığı kaldırılan 152 milletvekilinin dosyasını adliyelere gönderdi.

10 Haziran 2016 Cuma 12:36
Dokunulmazlıklar kaldırıldı, sıra yargıda: 152 vekil yargılanacak






Dokunulmazlıklar kaldırıldı, sıra yargıda

Türkiye'nin gündemini uzun süredir meşkul eden dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili süreç resmen tamamladı. Dokunulmazlıkları kaldırılan 152 milletvekiline ait dosya ilgili savcılıklara bugün sabahtan itibaren gönderildi. Son sözü yargı söyleyecek.

152 MİLLETVEKİLİ İÇİN YARGI YOLU AÇILDI

Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada dokunulmazlıklarla ilgili 117 dosyanın savcılığa gönderildiğini belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bakanlıktaki 117 dosya ilgili savcılıklara gönderildi. 152 vekile yargı yolu açıldı" dedi.

.HDP'Lİ VEKİLLER YURT DIŞINA KAÇTI

HDP'li Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer bir buçuk aydır Avrupa'dan dönmedi.

Dokunulmazlık tartışmalarında öne çıkan isimler olan HDP'li Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer bir buçuk aydır bulundukları Avrupa'dan henüz dönmediler. Aracında silah taşıdığı iddia edilen Sarıyıldız ile teröristin taziyesine giden Hezer'in dönmeleri için belirlenen bir tarih yok.

Dokunulmazlık tartışmalarının merkezindeki iki isim Sarıyıldız ve Hezer'in Avrupa'dan Türkiye'ye dönüşleri merak konusu oldu.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız hakkında 8 fezleke bulunuyor. Sarıyıldız ismini ön plana çıkaran neden ise, aracında terör örgütü için silah taşıdığı iddiası oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden Sarıyıldız'ı işaret ederek, "Arabalarında silah taşıyanlar tabutlarında silah taşıyanlar Türkiye'den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?" demişti..
Son Güncelleme: 10.06.2016 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.