Dolu Kabusu pilotları korkuttu; Acil durum çağrısı

Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi arasındaki konuşmalar da yaşanan tehlikeli anların boyutunu bir kez daha gösterdi.

28 Temmuz 2017 Cuma 13:00
Dolu Kabusu pilotları korkuttu; Acil durum çağrısı






Dolu Kabusu pilotları korkuttu; Acil durum çağrısı

İstanbul'da dün akşam etkili olan şiddetli dolu hava ulaşımını da alt üst ederken doluya yakalanan pilotların heyecan dolu anonsları da akşama damgayı vurdu. Bazı uçaklar doludan dolayı hasar gördü. Pilotlar ve hava trafik kontrolörleri dolu anında zor anlar yaşadı.
Edinilen bilgilere göre, pilotlarla, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi arasındaki konuşmalar da yaşanan tehlikeli anların boyutunu bir kez daha gösterdi. Doluya yakalanan pilotların nasıl acil durum çağrısında bulunduğu da ortaya çıktı. Doludan etkilenen bir uçağın pilotunun heyecan dolu anonsu da dikkat çekti.

ACİL DURUM ÇAĞRISINDA BULUNDULAR

Bir pilotun, "Tamam tamam. Emergency emergency" diye heyecan dolu anonsu frekansta duyuldu. Doluya yakalanıp radar anten kapağı hasar gördüğü için Atatürk Havalimanı'na geri dönen başka bir uçağın pilotu da acil durum çağrısını, "mayday mayday" diye duyurdu. Havada tur atan başka bir pilotun ne kadar bekleyeceği anonsuna kontrolör, "Arayacağım sizi, ne kadar bekleyeceğiniz üzerine, çünkü şu an çok büyük bir karışıklık var" cevabını verdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.