DP Genel Başkanı Uysal: Soylu bizim için adli bir meseledir

06 Kasım 2012 Salı 17:34
DP Genel Başkanı Uysal: Soylu bizim için adli bir meseledir






MUĞLA (CİHAN)- DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Süleyman Soylu, bizim için siyasi mesele olmaktan öte adli bir meseledir. dedi. Muğla-Denizli karayolu Yeniköy mevkisinde partililer tarafından karşılanan Uysal, üç gün sürecek Muğla ziyaretinden önce bir otelde gazetecilerle biraraya geldi. Toplantıya DP GİK Üyesi Erdal Eroğlu, İl Başkanı Zekai Alper ve Merkez İlçe Abdullah Eskihisarlı da katıldı.

İl merkezi ve ilçelerde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle görüşerek partisinin ilçe teşkilatlarını ziyaret edeceğini anlatan Genel Başkan Uysal, Muğla'nın kendileri için önemli bir bölge olduğunu söyledi. Konuşmasının tamamında AK Parti'ye yüklenen Uysal, şunları kaydetti: Bugün Türkiye, askerî vesayet parantezi içerisinde ele aldığı vesayet mekanizmasını sivilleşen, sivil değerlere hâkim kılan bir dönüşüme maalesef taşıyamamıştır. Türkiye dönüşmektedir ama normalleşmemektedir. Gelişmektedir ama istediği anlamda sivil değerlerin yerleştiği demokratik bir müzakere sürecinin işlemediği ortadadır. İktidar ve ana muhalefet partilerinin adeta biyolojideki simbiyotik yaşam ünitesi gibi gerilimler, birtakım geçmiş din, laiklik, diğer ortak değerlerimiz üzerinden tartışma konusu yaparak bütün insanların meselelerini Türkiye'nin gerçek meselesini gündeme taşımamaktan, bu tür meseleler üzerinden kendilerine konum elde etmekten ve siyasi pozisyonlarını tahkim etmekten öteye maalesef geçememekteyiz.

Gültekin Uysal, DP eski Genel Başkanı Soylu'nun AK Parti'ye geçişini ise şöyle değerlendirdi: İnsanların adı değil, davranışlarının soylu olması gerekir. Sayın Soylu, görev yaptığı dönemdeki tasarruflarından dolayı bizden önceki yönetimler tarafından mahkemeye verilmiş, ceza almış ve Yargıtay aşamasında beklemektedir. İktidar partisinin mücadelesi içerisinde bir ara eleman vazifesi görenlere diyecek bir şeyimiz yoktur. Allah selamet versin demekten öte bir şey söylemeyiz. Bir siyasi hareketin kişilerle kaim olamayacağını belirten DP Genel Başkanı Uysal, İçerisinden birçok milletvekili, bakan, başbakan ve cumhurbaşkanı çıkarmış hareketin bugün de iddiası kaynağından beslenerek, kurucu irade ve felsefesine sonuna kadar sadakat göstererek milletin önceliklerini önceliği benimsemiş olmaktır. Bütün yön levhaları milleti gösteren bir siyasî hareketin de bu tür meselelerin ötesine aşarak milletle buluşabilmektir hedefi. O açıdan Türkiye'de bu tür parti değiştirmeleri, seçilenle seçen arasındaki güven unsurunu zedelediğinin bilinci içerisinde, milletimizin ne aklında ne de vicdanında kabul göreceğini tahmininde değilim. Parti tabanımız da gerekli değerlendirmeyi yapar. Görev yaptığı dönemde, 'Paçalarından yolsuzluklar akıyor.' dediği iktidar partisini kabul etmesi, iktidar partisinin de kabul edilmek adına yaptığı başvuruyu olumlu karşılamasını milletimizin takdirine sunuyorum. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.