DSP Genel Sekreteri Erçelebi: Türk halkının sabrı bitmiştir

16 Temmuz 2011 Cumartesi 15:57
DSP Genel Sekreteri Erçelebi: Türk halkının sabrı bitmiştir






Erçelebi, Parti Meclisi Üyesi Özkan Fidan ile birlikte DSP Denizli il binasında düzenlediği basın toplantısında, BDP'yi ve hükümetin güvenlik politikalarını eleştirdi. Genel Sekreter Erçelebi, "Şehit haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Türkiye'de genel seçimden önce 'Barış, barış' diyenlerin maskesi düştüğü gibi, 'İstikrar, istikrar' diyenlerin de maskesi düşmüştür. Diyarbakır'da sürekli toplanan sözde Demokratik Toplum Kongresi (DTK)'dir. Türkiyeyi yöneten hükümet, her ne hikmetse DTK'yi bir türlü takip edememiş, üstüne gidememiştir. Bugün de gördüğünüz gibi sözde DTK, özerklik ilan etmiştir" şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamalarına da değinen Erçelebi, "Dün altlarına kırımız halı serdiğin adamlara, bugün terörist diyorsun. Bu bir aşamadır. Sayın Başbakan'ı kutluyorum. Gerçekten ya hidayete erdi ya da artık dokuz yıldır yaptığı siyasetten vazgeçti diye düşünüyoruz" dedi.
BDP'nin az bir milletvekiliyle dayatmalarda bulunduğunu vurgulayan DSP Genel Sekreteri, "Bir an önce Sayın Başbakan'ı sorumluluğa ve göreve davet ediyoruz. Artık bizden sabır beklemesin, çünkü son noktaya geldi. Sabır taşı çatlamak üzeredir" şeklinde konuştu.
BDP'liler Meclis'te yemin etmediği takdirde milletvekilliklerinin düşürülebileceğini de ima eden Hasan Erçelebi, şunları kaydetti: Meclis İç Tüzüğü'nde ve Anayasamız'da açıktır. Hükümet, bunlarla uzlaşı arayacağına gereğini yapmalıdır. Böyle ilanihaye gelmemezlik yok. Sayın Başbakan açıkladı, tarih de verdi. Buyursun yapsın. Sayın Başbakan'a buradan akıl verecek halimiz yok. Kendisi söyledi, şimdi de Meclis'i apartopar tatile soktu. Sokmasaydı acaba ne olacaktı? Meclis bir an önce açılmalıdır. Türkiye'nin sorunlarına Meclis'te çözüm aranmalıdır.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.