Düden Çayı üzerindeki Hazine taşınmazları kiraya verilecek

06 Aralık 2012 Perşembe 10:18
Düden Çayı üzerindeki Hazine taşınmazları kiraya verilecek






ANTALYA (CİHAN)- Antalya Defterdarlığı, Düden Çayı üzerinde Hazine'ye ait iki taşınmazı kano ve rafting hizmetlerinde kullanılabilmesi için ihaleyle kiraya verecek.

İklimi, coğrafi özellikleri, Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenmiş 25 adet turizm alanı, 640 kilometre uzunluğundaki sahili, antik kentleri, sağlık, kongre, kültür alanlarıyla ülke turizminin en önemli merkezi haline gelen Antalya´da sportif turizme yönelik kano ve rafting de yerli ve yabancı turistlere alternatif bir aktivite olanağı sunuyor. Bu noktadan hareket eden Antalya Defterdarlığı, şehir merkezinden geçen Düden Çayı'nın parkur alanı olarak kullanılması halinde kano ve rafting sporuyla ilgili geri hizmet sahası olarak kullanılabilecek iki adet hazine taşınmazını açık teklif usulü ile yapılacak ihalelerde ekonomiye kazandırma kararı aldı.

Konuyla ilgili Antalya Defterdarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İlimiz Muratpaşa ilçesi, Güzeloba Mahallesi´nde bulunan, mülkiyeti Hazine'ye ait 27953 ada 3 parsel numaralı 4 bin 702 metrekare yüzölçümlü ve Alan Mahallesi´nde bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki 3 bin 200 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar, kano ve rafting sporuyla ilgili geri hizmet sahası olarak kullanılmak üzere, ilk yıl kira bedeli toplam 212 bin 700 TL üzerinden 5 yıl süre ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu´nun 45. maddesine göre açık teklif usulüne göre, 19 Aralık 2012 Çarşamba günü saat 10.30´da Defterdarlığımız ihale salonunda ihaleye çıkarılacaktır. Taşınmazlar kano ve rafting sporunun geri hizmet sahası için kiralanacak olup, akarsu yüzeyinin kiralama ihalesinin dışında olmasının yanında, Düden Çayı'nın parkur alanı olarak kullanımı ile kano ve rafting sporunun yapılmasına ilişkin alınması gereken tüm izinler kiracıya ait olacaktır. ifadesine yer verildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.