Dünya 2.si Büyükkoyuncu öğrencisine Çankaya Köşkü'nde ödül

05 Aralık 2012 Çarşamba 11:17
Dünya 2.si Büyükkoyuncu öğrencisine Çankaya Köşkü'nde ödül






KONYA (CİHAN)- 43. Uluslararası Fizik Olimpiyatlarında dünya ikincisi olan Merve Büyükkoyuncu Lisesi öğrencisi Abdurrahman Akkaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ödüllendirildi.

Uluslararası bilim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde misafir edildi. Aralarında Konya Büyükkoyuncu Lisesi öğrencisi Abdurrahman Akkaş'ın da bulunduğu öğrencileri tebrik eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu öğrencilerin Türkiye´nin geleceği için çok önemli olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Başarılarınız bizleri ziyadesiyle memnun etti. Sizlerle ve sizlerin üzerinde emeği olan öğretmenlerinizle gurur duyuyorum. Başta okulunuz, öğretmenleriniz ve aileniz olmak üzere hepinizi yürekten tebrik ediyorum. Artık Türkiye zincirlerini kırmış, üzerindeki deli gömleğini çıkarmış, yarınlarından emin adımlarla yürüyor. Yakın bir gelecekte dün ve bugün konuşulan sanal gündemlere gülecek, vakit kaybettiğimiz yıllara üzüleceğiz. dedi. Kabulde öğrencilerle tek tek tanışan ve devam ettikleri okullar hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerin ileride çok daha büyük başarılara imza atacaklarına inandığını kaydetti.

15-24 Temmuz 2012 tarihleri arasında Estonya´da yapılan 43. Dünya Fizik Olimpiyatlarına 80 ülkeden çok sayıda öğrenci katılmış, yarışmada Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Abdurrahman Akkaş Uluslararası Fizik Olimpiyatlarında Dünya 2. olarak Gümüş madalya almıştı. Okul Müdürü Hanifi Davarcı, Öğrencimiz Abdurrahman Akkaş´ın TÜBİTAK ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´den alması bizleri mutlu etti. Konya ve Türkiye adına büyük bir başarıya imza atan öğrencimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.