Dünya hafıza şampiyonundan POMEM öğrencilerine konferans

06 Aralık 2012 Perşembe 14:35
Dünya hafıza şampiyonundan POMEM öğrencilerine konferans






AMASYA (CİHAN)- Amasya´nın Merzifon ilçesinde, Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Safi Duyar, Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencilerine 'Beyin Gücü ve Yaratıcı Düşünce' konulu konferans verdi. Sorduğu sorularla öğrencilerin beyinlerini farklı kullanmalarını sağlayan Duyar, günlük hayatta beynin sadece çok az bir kısmının kullanıldığını söyledi.

POMEM öğrenci gazinosunda organize edilen konferansta konuşan Duyar, insanların kendilerini geliştirmek için çok çabalamadıklarını belirterek, Eğitimciler olarak bizler biliyoruz ki insanoğlu aslında muhteşem bir potansiyele sahip. Ancak, öğrencilerimizdeki bu potansiyeli ortaya çıkarmadıkça özgün bireyler yetiştiremeyiz. dedi.

Temel beyin geliştirme projesi olan Mega Aritmetik hakkında bilgilendirme yapan Duyar, şunları söyledi: Aslında hepimiz özel beyne sahibiz, sadece onu nasıl kullanmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor.
Yani beyni keşfetmek gerekiyor. Duygular, öğrenmeleri çok etkiliyor.
Müzik sadece müziği değil, matematiği öğrenmeye de yardımcı oluyor. Günlük hayatın akışında kendimize yeteri kadar zaman ayıramıyor, büyük bir çoğunluğumuz beynini etkin şekilde kullanamıyor. İnsan bir problemle karşılaştığı zaman belli kalıpların dışına çıkamadıkları için çözüm konusunda başarısız oluyor. Beynimizi etkin kullanarak bu kalıpları yıkmamız mümkün. Beynimizi etkin kullanmada hayal gücümüzün iyi olması büyük yarar sağlamaktadır.

Duyar daha sonra konferansa katılan POMEM öğrencilerine, hızlı ve doğru hesaplama becerisi, keskin görüş, işitme ve algılama, keşfedici düşünce gibi konular hakkında bilgiler verdi. Konferans sonunda Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Işık tarafından Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar´a günün anısına POMEM logolu çini tabak hediye edildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.