Dünyanın en şeffaf ülkesinde kültür bakanı yolsuzluk sebebiyle istifa etti

05 Aralık 2012 Çarşamba 18:03
Dünyanın en şeffaf ülkesinde kültür bakanı yolsuzluk sebebiyle istifa etti






KOPENHAG (CİHAN)- Dünya Şeffaflık Örgütü tarafından bugün dünyada yolsuzluğun en az olduğu ülke olarak seçilen Danimarka yolsuzluk istifasıyla sarsıldı. Bulunduğu makamı kullanarak yakınlarına iltimas geçtiği iddia edilen Kültür Bakanı Uffe Elbaek görevinden istifa etti. Elbaek, Kütür Bakanlığı tarafından organize edilen programları eşinin çalıştığı kurumda gerçekleştirerek bu sayede söz konusu kuruma 180 bin kron (yaklaşık 55 bin TL) para aktarmakla suçlanıyor.

Danimarka´da hükümet ortağı Radikal Parti´nin önde gelen isimlerinden olan Kültür Bakanı Uffe Elbaek, bugün öğleden sonra görevinden istifa ettiğini açıkladı. İstifasını Başbakan Helle Thorning Schmidt´e sunan Uffe Elbaek, konuyla ilgili olarak yayınladığı açıklamada, Bugün öğleden sonra oldukça zor ancak doğru bir karar vererek Kültür Bakanlığı görevinden ayrılmak istediğimi Başbakan Schmidt´e bildirdim. Benim için zor bir karardı çünkü işimi ve iş arkadaşlarımı seviyorum. Ayrıca gündemde olan iddiaların Kültür Bakanlığı olarak hayata geçirmek istediğimiz projeleri etkilemesini istemiyorum. dedi.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Danimarka Başbakanı Helle Thorning Schmidt ise kararı Bakan Elbaek'in verdiğini ifade etti. Schmidt, Ben kendisiyle çalışmaktan son derece memnundum. Kendisi, Kültür Bakanı olarak iyi bir performans sergiledi ve önemli katkılarda bulundu. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.