Ebru Demetgül, intihar mı etti, öldürüldü mü?

Son döneme damgasını vuran çok sayıda popüler kitabın kapak fotoğraflarını çeken, kolektif sosyal çalışmalarda yer alan fotoğraf sanatçısı ve tasarımcı Ebru Demetgül'ün ölümü sanat camiasını yasa boğdu.

15 Mayıs 2018 Salı 06:14
Ebru Demetgül, intihar mı etti, öldürüldü mü?






Ebru Demetgül, intihar mı etti, öldürüldü mü?


İstanbul'daki evinin küvetinde cansız bedeni bulunan tasarımcı Ebru Demetgül'ün sır dolu ölümü polisi harekete geçirdi. Memleketi Ordu'da son yolculuğuna uğurlanın Ebru Demetgül'ün Cihangir'deki evinde inceleme yapılıyor..


Fotoğraf sanatçısı ve tasarımcı Ebru Demetgül'ün ölümündeki sır perdesini otopsi sonuçları ortaya çıkaracak. Beyoğlu Cihangir'deki evinde banyo küvetinde ucu açık elektrik kablosundan gelen akıma kapılarak can veren Ebru Demetgül, aralarında, Reca’nın Mutfağı, Bayılmışım, kendime geldiğimde 40 yaşındaydım kitapları ile Çarşı Geliyor, gibi kolektif çalışmanın da yer aldığı araştırma ve popüler moda fotoğraflarına imzasına atan Ebru Demetgül'ün arkadaşları da, sanat çevrelerini yasa boğan ölümün intihar olmadığı görüşünde. 

Ebru Demetgül’ün arkadaşı Cem Mumcu, “İntihar olduğunu sanmıyorum. Elektrik kaçağı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

RENKLİ BİR KİŞİLİĞİ VARDI

34 yaşındaki Ebru Demetgül, renkli ve yaratıcı işleriyle tanınan bir görsel tasarımcıydı. Genç kadının beklenmedik vedası sevenlerini derinden sarsarken, ölümü intihar olarak ağırlık kazansa da ölüm nedeni sır olarak kaldı. Demetgül’ün cansız bedeni, önceki gün İstanbul’daki evinde saat 16.00 sıralarında sosyal medyada “FrenchOje” adıyla tanınan yakın arkadaşı tarafından bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin, küvete sarkıtılmış ucu açık elektrik kablosu bulduğu belirtildi. Bu kanıt, genç kadının su dolu küvete elektrik verilerek intihar etmiş olabileceği şüphesini güçlendirdi. Değerlendirilen bir başka ihtimal ise, şofbenden kaynaklanan elektrik kaçağının kazaya neden olma ihtimali.

‘ELEKTRİK KAÇAĞI OLABİLİR’

Demetgül’ün eski arkadaşı ve Okuyan Us yayınevinin kurucusu Cem Mumcu, Gazete Habertürk’ten İrem Koca ve Müslim Sarıyar'a konuştu. Mumcu, “Yakın bir arkadaşı kapıyı çilingirle açtırarak içeri girmiş. Arkadaşları son günlerde çok neşeli olduğunu söyledi. İntihar olduğunu sanmıyorum. Elektrik kaçağı olduğunu düşünüyoruz. Otopsi sonucunu bekliyoruz” dedi. Son günlerde iletişimlerinin azaldığını belirten Mumcu, Demetgül’ün yaklaşık bir yıl önce yayınevindeki görevinden ayrıldığını belirtti.

BABASI DOKTOR

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Dahiliye Uzmanı Dr. Hüseyin Demetgül’ün kızı olduğu öğrenilen Ebru Demetgül’ün cenazesi dün (salı), Ordu Akyazı Camii’nden kaldırılarak Korgan Ilçesi Terzili Köyü’ndeki aile kabristanlığında toprağa verileceği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
Ebru Demetgül
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.