Ege'de deprem oldu: Ege Denizi 6.2 ile sallandı

Ege Denizi'nde deprem, Ege Denizi'nde Aliağa Körfezi ile Lesbos Adası açıklarında meydana gelen deprem, İzmir, Muğla, Çanakkale, Balıkesir İstanbul sahil hattında hissedildi.

12 Haziran 2017 Pazartesi 15:56
Ege'de deprem oldu: Ege Denizi 6.2 ile sallandı






Son Depremler, Ege'de deprem oldu: Ege Denizi 6.2 ile sallandı


Ege Denizi'nde meydana gelen 6.2 büyüklüğüdeki deprem, Türkiye'de Ege Bölgesi Sahil şeridi ile Çanakkale ve Marmara Denizi'nde de hissedildi. Ege Denizi'ndeki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından 4.9 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı daha kaydedildi. Bölgedeki artçı sarsıntılar da paniğe neden oluyor.  
Atina Üniversitesi Sismoloji Labaratuvarı resmi sayfasından yapılan açıklamada ise Ege'de meydana gelen depremin konumunu ve büyüklüğünü paylaştı. Depremin büyüklüğü 6.1 olarak duyuruldu.

Ege Denizi'ndeki şiddetli deprem, Türkiye'nin batı kesiminde yoğun olarak hissedildi. Çanakkale'den İstanbul'a, Balıkesir, Muğla ve Manisa'da hissedilen deprem sırasında vatandaşlar ev ve işyerlerini terk etmek zorunda kaldı.

Son Dakika Deprem
Bogaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 15.28 de meydana gelen deprem, Ege Denizi'nde denizin 20 KM derinliğinde meydana geldi. Deprem, İzmir Başta olmak üzere, sahil şeridinde Çanakkale'ye kadar olan geniş bir alanda hissedildi. 
Karaburun, Foça, Aliağa, Bedemli üçgeni açıklarında oluşan deprem anakarada güçlü şekilde hissedildi. Sahil şerinde oturan vatandaşlar ev ve işyerlerini terkederek bir süre dışarıda bekledi. 


Ege Denizi Karaburun açıklarında meydana gelen deprem İstanbul'da da hissedildi. Marmara Denizi'ne yakın olan Zeytinburnu, Bakırköy, Bahçelievler, Yenibosna, Avcılar, Bağcılar, Beylimdüzü kesimlerinde hissedilen deprem korkuya neden oldu. 

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar olumsuz bir haber yok" dedi. Karaburun Kaymakamı da depremde can kaybı olmadığını belirtti. Kaymakam Muhammet Özyüksel yaptığı açıklamada, sarsıntının çok güçlü ve derinden hissedildiğini söyledi. Kaymakamlığa bağlı birimler, Karaburun ve çevresinde depremle ilgili hasar çalışması yapıyor

"EGE'NİN KLASİK DEPREMLERİNDENDİR"

Deprem uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, depremle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu: Düşey bir hareketi ifade ediyor. Ege'nin klasik depremlerindendir bu düşey hareket.

KARABURUN DEPREMİ YAŞADI
Ege Denizi Midilli adası açıklarında meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki deprem  yurdun batısında geniş bir alanda hissedildi. Depremin en şiddetli hissedildiği nokta olan İzmir'in Karaburun İlçesi'nde vatandaşlar büyük panik yaşadı. İlçeye bağlı köyleri gezen Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır herhangi bir mal veya can kaybı olmadığını söyledi. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü önce 6.3, sonra 6.0 olarak duyurdu. Depremin 10 kilometre derinde meydana geldiği belirtildi. Depremin merkez üssüne en yakın bölge olan Karaburun ilçesinde de deprem hissedildi. Vatandaşlar depremi hissettikleri anda binaları terk etti. Panik anları güvenlik kameralarına yansıdı. Bir marketin güvenlik kamerası kayıtlarında vatandaşların paniği ve sallanan raflardan düşen ürünler görülüyor. Vatandaşlar depremin çok şiddetli olduğunu ve uzun sürdüğünü söyledi. Bir berber dükkanında çatlaklar oluştu. Dükkan sahibi Levent Soğuksu, "Deprem anında duvarın çatladığını gördüm. Dışarıya çıkmaya fırsatım olmadı. Çatlağın 4 parmak genişliğine geldiğini gördüm" dedi. 

Sarsıntı İzmir, İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kütahya, Manisa, Aydın, Balıkesir, Bursa, Yalova, Edirne, Kırklareli, Eskişehir'de de hissedildi, büyük panik yaşandı. Telefon hatlarında kısa süreli aksamalar yaşandı. Depremin en çok hissedildiği İzmir'in Dikili ve Karaburun ilçelerinde İzmir Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekiplerince keşif çalışmalarına başlandı. AFAD'ın İzmir, Bursa, Sakarya, Afyonkarahisar, Ankara, Manisa, Uşak ve Aydın il müdürlüklerine bağlı ekipleri bölgeye sevk edildi. 

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, köylerin büyük bir kısmını gezdiklerini belirterek, "Şu ana kadar hiç bir köyümüzden can ve mal kaybı haberi almadık. Ama gerçekten korkuttu bizi. İnşallah bu kadarla geçirmiş oluruz. En güzel tarafı, köylerimizde panik havası yok. Beni en çok mutlu edenlerden biri de bu. Ben deprem sırasında Mordoğan'daydım. Avukat arkadaşımla telefonda konuşuyordum. Tam konuşma anında arkadaşıma deprem oluyor dedim. Aradan 4 saniye geçtikten sonra biz de sallanıyoruz dedi. Demek ki 3-4 saniye zaman içinde Mordoğan'dan sonra İzmir de sallanmış" dedi. 
Artçı sarsıntılar nedeniyle endişeli olan Karaburun ve çevre köylerindeki vatandaşlar, akşam saatlerinde yeniden evlerine döndüler. 

 
Son Güncelleme: 12.06.2017 21:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.