Eğitim sendikalarından bıçaklanan öğretmene destek eylemi

06 Kasım 2012 Salı 18:39
Eğitim sendikalarından bıçaklanan öğretmene destek eylemi






SAMSUN (CİHAN)- Samsun'da bir öğrencinin öğretmenini bıçaklamasına tepki gösteren öğretmen ve sendika temsilcileri, olayın yaşandığı okul önünde basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Eğitim-Bir-Sen, Eğitim Sen ve Türk Eğitim-Sen üyelerinin de aralarında olduğu eğitimciler, bıçaklama olayının gerçekleştiği İlkadım Ticaret Meslek Lisesi önünde basın açıklaması yapıp seslerini duyurmaya çalıştı. Grup adına konuşan Edebiyat Öğretmeni Yaşar Şahin, yaşanan saldırıyı şiddetle kınadıklarını bıçaklanan öğretmen Mustafa Öztürk'ün öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacının olamadığını söyledi. Eğitimciye saldırmanın bilime ve ülkenin geleceğine saldırmakla eş değer olduğunu vurgulayan Şahin şunları söyledi: Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyük. diyen Şahin, eğitimciye saldırmanın bilime ve ülkenin geleceğine saldırmakla eş değer de olduğunu kaydetti. Öğretmenlerin sahipsiz olmadığını söyleyen Yaşar Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü; Öğretmene yönelik şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Sorun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmamalı. Şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara da ağırlık verilmeli. Öğretmene saygı yeniden tesis edilmeli

Saldırıyı kınayan eğitimciler yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

Önceki gün İlkadım Ticaret Meslek Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi J.A.'nın (15), sınıfın huzurunu bozduğu iddiasıyla kendisini uyaran edebiyat öğretmeni Mustafa Öztürk'ü (43) okulun koridorunda bıçakla yaralamıştı. Mustafa Öztürk tedavi altına alınmış, J.A. ise tutuklanmıştı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.