Eğitim ve öğretimde güvenliği sekteye uğratanlara ceza yağacak

04 Aralık 2012 Salı 14:53
Eğitim ve öğretimde güvenliği sekteye uğratanlara ceza yağacak






BURSA (CİHAN)- Bursa´da her kademede faaliyette bulunan eğitim ve öğretim kurumlarında çocukların güvenli bir ortamda eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmeleri için geniş çaplı tedbirler alındı. Bu kapsamda eğitim ve öğretim güvenliğini sekteye uğratanlara ilgili kanunlar çerçevesinde para cezası verilecek.

Konu ile ilgili Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Bursa sınırları içinde her kademede faaliyette bulunan eğitim ve öğretim kurumlarında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmeleri esastır. denildi.

Bu kapsamda il genelindeki örgün ve yaygın eğitim-öğretim kurumları ile çevresinde huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir eğitim - öğretimin sürdürülmesi için bir dizi tedbir alındığı belirtilen açıklamada Yöneticilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin her türlü olumsuz davranıştan korunması suretiyle okulların genel düzeni ve güvenliğini temin ederek suç işlenmesinin önlenmesi amacı ile bir dizi önleyici idari tedbirlerin alınması uygun görülmüştür. ifadelerine yer verildi.

Bu çerçevede Bursa il sınırları içinde bulunan örgün ve yaygın eğitim-öğretim kurumları ile çevresinde uygulanmak üzere şu tedbirler alındı

-Eğitim ve öğretim kurumları ile ilişkisi olmayan kişiler ve çeşitli risk grupları okulun bahçesinde ve okul içinde idareci, öğretmen, öğrenci ve velilere zarar verecek davranışlarda bulunamayacak.
-Eğitim ve öğretim kurumları ile ilişkisi bulunmayan kişiler okul ve çevresinde bulunarak idareci, öğretmen ve öğrencilerin güvenliği açısından tehlike arz eden davranışlarda bulunamayacak.
- Okul ve çevresinde seyyar satıcıların anonsla veya hanutculuk şeklinde satış yaparak eğitim ve öğretimi sekteye uğratamayacak.
- Eğitim ve öğretimin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yapılmasını engelleyecek şekilde araç içi veya dışında yüksek sesle müzik dinlenemeyecek.
- Eğitim ve öğretim kurumlarının çevresinde eğitim ve öğretimi olumsuz etkileyecek ve öğrencilere zarar verecek şekilde alkol veya bağımlılık yapan madde satıp almak, kullanmak veya başkalarına kullandırmak yasak.
- Eğitim ve öğretim kurumlarına devam eden öğrencilerden korkutma, baskı ve zorlama yoluyla para toplanıp, haraç alınamayacak.
- Eğitim ve öğretim kurumları ve çevresinde ilgisiz kişilerin kesici, delici alet ve silah bulundurup bireysel veya muhtemel risk grupları oluşturup korku salmasına izin verilmeyecek.

Bu gibi durumların kesinlikle yasak olduğuna değinilen açıklamada, belirtilen hususlara aykırı hareket eden kişi veya kişilere; 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu ile Kabahatler Kanunu'nun 32´nci maddesine göre idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.