Eğitime kar engeli, o illerde okullar tatil edildi

Bugün sabah saatlerinde İstanbul'da da etkisini gösteren yoğun kar yağışı bazı il ve ilçelerde okulları tatil ettirirken bazı iş yerlerinde ise mesai erken son buldu.

30 Aralık 2015 Çarşamba 14:42
Eğitime kar engeli, o illerde okullar tatil edildi






Eğitime kar engeli, o illerde okullar tatil edildi

Bugün sabah saatlerinde İstanbul'da da etkisini gösteren yoğun kar yağışı bazı il ve ilçelerde okulları tatil ettirirken bazı iş yerlerinde ise mesai erken son buldu.
Okulların tatil edildiği il ve ilçeler şöyle:
 
 Çorum'da okullara kar tatili...

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Çorum’da da eğitime ara verildi. Çorum Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün ve yarın kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde ilk ve orta dereceli tüm okulların tatil edildiği, ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelede iki gün izinli verildiği ifade edildi.
 
Samsun okullar tatil

Samsun’un bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Salıpazarı İlçesi Tahnal ve
Konakoren köyleri ile Canik İlçesi’nde taşımalı eğitim veren okullarda ve Ayvacık İlçesi’nin tamamında yoğun kar yağışı nedeniyle eğitimin bir gün tatil edildiği duyuruldu.
 
Sivas okullar tatil.. 

Sivas'ta ekili olan kar yağışı nedeniyle Suşehri ilçesinde bugün  öğleden sonra ve yarın tam gün eğitime ara verildi. Suşehri Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı  dolayısıyla ilçe genelinde bugün öğleden sonra ve yarın tam gün olmak üzere ilk  ve orta dereceli okulların eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamuda  çalışan hamile ve engellilerin de izinli sayılacağı ifade edildi. 
 
Öte yandan ilçede etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar  yağışını nedeniyle, Suşehri-Sivas karayolunun 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'nde  zaman zaman trafikte aksamalar yaşanıyor.

İstanbul'da okullar tatil olacak mı?

Sosyal medyada öğrenciler, valilikten müjdeli haber beklediklerini söylerken İstanbul Valiliği’nden alınan bilgilere göre, karar önümüzdeki saatler içinde belli olacak. Meteorolojiden alınacak bilgilere göre, kentte eğitime ara verilip verilmeyeceği kararlaştırılacak.

Öte yandan bazı iş yerlerinde mesai erken son buldu.
Son Güncelleme: 30.12.2015 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.