Egzoz gazı ile çevreyi kirleten araçlara 842 ila bin 689 lira para cezası

31 Ocak 2013 Perşembe 11:13
Egzoz gazı ile çevreyi kirleten araçlara 842 ila bin 689 lira para cezası






BURSA (CİHAN)- Egzoz Gazı emisyonu Kontrolü Yönetmeliği'ne uymayanlara 842 ila 1689 Türk Lirası idari para cezası kesilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´ndan Valilikler aracılığı ile yapılan açıklamaya göre; 2009´da yürürlüğe giren `Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliğine´ aykırı hareket eden motorlu taşıt sahiplerine 842 ile 1689 Türk Lirası idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Sayıları sürekli aran motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz gazı emisyonlarının neden olduğu hava kirliliği özellikle büyük kentlerde önemli problem oluşturuyor. Bu nedenle motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz gazı emisyonlarının azaltılmasında egzoz gazı emisyon ölçüm ve denetimleri büyük önem taşıyor.
Bu kapsamda motorlu kara taşıtlarından kaynaklanan egzoz gazı kirliliği ve etkilerinden canlılar ve çevreyi korumak amacıyla hazırlanan Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliği 2009´da yürürlüğe girmiştir.

Bu yönetmelik kapsamında motorlu kara taşıt sahipleri taşıtının egzoz gazı emisyon ölçümlerini yaptırmak zorunda. Ayrıca ilgilinin egzoz gazı emisyon ölçüm pulunun ilgili bölüme yapıştırıldığı motorlu taşıt egzoz gazı emisyon ruhsatını taşıtında bulundurması gerekiyor.

Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılacak denetimlerde yönetmeliğe uygun davranmayanlara 842 lira idari para cezası kesilecek.

Ayrıca yönetmeliklerle belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu kara taşıt sahiplerine ise 1689 Türk Lirası idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.