Ekoloji İzmir 2013 fuarının hazırlıklarına hız verildi

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:21
Ekoloji İzmir 2013 fuarının hazırlıklarına hız verildi






İZMİR (CİHAN)- 4. İzmir Organik Ürünler Fuarı (Ekoloji İzmir 2013), 16-19 Mayıs 2013 arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı´nda düzenlenecek. Fuarın ilk danışma kurulu toplantısına İZFAŞ Genel Müdürü Vekili Mehmet Şakir Örs, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) Başkanı Atilla Ertem, dernek üyeleri ve İZFAŞ yetkilileri katıldı.

İZFAŞ ve ETO işbirliğiyle düzenlenen fuara Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu (IFOAM), Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası ve KOSGEB destek veriyor. Organik gıdanın yanısıra organik tekstil, organik temizlik, organik kozmetik, organik mobilya, organik dekorasyon, organik oyuncak ve kırtasiye ürünleri gibi sektörlerde sertifikalı üretim yapan firmalar katılacak.

Hazırlık çalışmalarına hız verildiğini belirten Genel Müdürü Vekili Örs, Geçmiş fuarlarda işbirliği yaptığımız ETO ile fuarın koşullarını ve sürecini değerlendirmek için biraraya geldik. Ekoloji fuarımızın yol almasını istiyoruz. O yüzden bütün olanaklarımızı zorlayarak, Türkiye´nin tek organik ürünler fuarı olan Ekoloji İzmir´i çok daha iyi noktalara taşımaya çalışıyoruz. dedi. Ekoloji İzmir'in şehre çok yakışan bir fuar olduğunu söyleyen Örs, bir sonraki aşamada sivil toplum kuruluşlarının ve akademisyenlerin de yer alacağı, daha geniş kapsamlı danışma kurulu toplantısı yapacaklarını açıkladı. ETO Başkanı Ertem ise, Fuarla ilgili yapılacaklar konusunda bir strateji belirlenmesi gerektiğine inanıyorum. Danışma kurulu toplantısının düzenlenmiş olmasından ve dernek olarak fuara katkı koymaktan mutluyuz. Türkiye´de organik sektörünün başkenti İzmir; bu nedenle fuarın İzmir´de yapılıyor olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Sektöre ve fuara gereken desteği vermeye hazırız. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.