Elbistan MYO'ya 3 yeni bölüm daha açılacak

07 Aralık 2012 Cuma 14:25
Elbistan MYO'ya 3 yeni bölüm daha açılacak






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Elbistan Meslek Yüksek Okulu'na 3 yeni bölüm daha açılacak.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksekokulu (EMYO) Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici ve Müdür Yardımcıları Muhammed Aydın ile Öğr. Gör. Muharrem Eren´in yeni bölümler açılması amacıyla başlattıkları çalışmalar neticesinde; İş Makineleri Operatörlüğü, Otobüs Kaptanlığı, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümleri açılması teklifi, KSÜ Senatosu tarafından kabul edildi. Karar onay için YÖK'e gönderildi.

Son dönemlerde önemli projelerin gerçekleştirildiği Elbistan Meslek Yüksekokulu'nda, 11 bölüm ve 13 programda bin 600 öğrenci eğitim görüyor. Yeni bölümlerin açılması ve öğrenci alınmasıyla birlikte sayının 2 bine yaklaşacağı tahmin ediliyor. Yeni bölümlerin Elbistan´a, ekonomik anlamda önemli canlılık kazandıracağı gibi sosyal ve kültürel anlamda büyük katkılar sağlayacağı düşünülüyor. Yüksekokulda Ar-Ge kapsamında ısı yalıtım malzemesi üretimini gerçekleştirmek için çalışmalar yapılırken diğer taraftan binaların depremselliği inceleniyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.