Elçin'in ölümüne ilişkin kafaları karıştıran silahın gizemi çözüldü

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, ensesinden giren kurşunla hayatını kaybetti. Elçi'nin olay anında kendi silahını çektiği ama kullanamadığı ortaya çıktı. İşte olayla ilgili tüm detaylar haberin devamında oku

29 Kasım 2015 Pazar 01:33
Elçin'in ölümüne ilişkin kafaları karıştıran silahın gizemi çözüldü






Elçin'in ölümüne ilişkin kafaları karıştıran silahın gizemi çözüldü



Diyarbakır kara bir gün yaşadı. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada öldürüldü. Çatışmada 2 polis memuru şehit oldu, 2 polis memuru ile 1 gazeteci yaralandı. Bugün Diyarbakır'da sabah saatlerinden bu yana yaşananlar ve Tahir Elçi'ye saldırının detayları...

GÖRGÜ TANIĞI AVUKAT ÇAĞER: HER ŞEY BİR ANDA OLDU

Olayın görgü tanıklarından avukat Abdullah Çağer, Radikal'e yaptığı açıklamada "Her şey bir anda oldu. Sokağın başında çatışmadan kaçan kişiler bizim bulunduğum sokağa girdiler. Polisle bu şahıslar arasında çatışma oldu. Tahir bey'in üzerinde şahsi silahı vardı. Ancak silahını kullanmadı'' dedi. Olay anıyla ilgili görüntülerin basında paylaşılmaması ve yayınlanması yönünde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduklarını söyleyen Çağer, "Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili açılan soruşturmada gizlilik kararı yok. Olay yerine incelemeye giden bir polis ekibiyle bir grup arasında çatışma yaşandı. Çatışma hala devam ediyor. Çatışmadan dolayı şu an olay yeri keşfine katılamadık' dedi.

"O SİLAH TAHİR ELÇİ'NİN Mİ?"

Tahir Elçi'nin ölümünden sonra haber ajansları tarafından servis edilen bazı fotoğraflarda ve videolarda Elçi'nin cenazesinin yanında bir silah olduğu görülüyor. Baro önce silahın Elçi'ye ait olduğunu açıkladı fakat daha sonra Tahir Elçi'nin silahının barodaki başka bir görevlide olduğunun öğrenildiğini söyleyen avukat Abdullah Çağer, "Biz basın açıklaması yaptığımız sırada sokağın başından silah sesleri geldi. O an ne olduğunu çözmeye çalışıyordu. Sokağın başındaki çatışmadan kaçak kişi veya kişiler bulunduğumuz yöne doğru koşmaya başladı. Polis bu kişilere ateş açtı. Ardından Tahir beyin vurulduğunu fark ettik. Olay sonrasında çekilen fotoğraflarda Tahir beyin cenazesinin yanında bir tabanca olduğu görülüyor. "Bu tabancanın kime ait olduğu henüz belli değil" ifadesini kullandı.

TAHİR ELÇİ ELİNİ BELİNE GÖTÜRDÜ"

Olay yerinde bulunan ve adının Mehmet olduğunu söyleyen bir görgü tanığı ise Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada "Tahir Elçi konuşmasını bitirdi, elinde pankart vardı, onu dört ayaklı minaerenin dibine koyarken silah sesi geldi. Balıkçılarbaşı tarafından biri silah sıka sıka bu alana doğru geldi. Arkasında bir kişi daha vardı." dedi.

Görgü tanığı, "Bu arada dört ayaklı minarenin arka sokağında bulunan hendekten de uzun namlulu silahla ateş açıldı. Tahir Elçi'nin kafasının arkasından vurulduğunu gördüm. Yere düştü, yere düşerken elini beline götürdü kendi silahını çıkarmak için. Silahını çıkardı ama yere düştü, kullanamadı." bilgisini verdi.

"SORUŞTURMADA GİZLİLİK KARARI YOK"

Elçi'nin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmaya gizlilik kararı getirildiği yönünde özellikle sosyal medyada çok bilgi dolaştı. Avukat Abdullah Çağer, bu bilginin de doğru olmadığını belirtti: "Dosyaya gizlilik karı konuldu yönündeki bilgiler doğru değil. İki kere olay mahalline keşif için gitmeye çalıştık, ama çatışmalardan dolayı keşfe katılamadık. Tahir bey gerçek bir barış elçisiydi. O hep barış için çağrıda bulunuyordu. Tahir beyin ölümü bizi derinden üzmüştür.''

TAHİR ELÇİ'NİN CENAZE PROGRAMI

Bu arada Elçi'nin pazar günü toprağa verileceği öğrenildi.

Elçi'nin Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi'nden saat 10.00'da alınacak cenazesi Koşuyolu Parkı'na getirilecek. Elçi, burada saat 11.00'de yapılacak törenin ardından Bağlar İlçesi'ndeki Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Bu arada Elçi'nin Twitter hesabına ölümünün ardından yakınları tarafından bir fotoğrafı konularak, "Hoşçakalın dostlar. İyilikle kalın' yazıldı.

DİYARBAKIR'DA BUGÜN NELER YAŞANDI

Diyarbakır'da daha önceki çatışmalarda hasar gören kentin simgelerinden 4 Ayaklı Minare'de bir grup avukatla basın açıklaması düzenleyen 49 yaşındaki Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 1 kişinin silahlı saldırısında öldürüldü. Saldırının ardından çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit oldu, 2 polis memuru ile 1 gazeteci yaralandı. Bu olayın ardından Diyarbakır Valiliği, merkez Sur İlçesi'nde bugün saat 13.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan etti.
Son Güncelleme: 29.11.2015 01:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.